Ναρκωτικά -Αλκοόλ

Το ουίσκι προκαλεί χειρότερο hangover από τη βότκα

Το ουίσκι προκαλεί χειρότερο hangover από τη βότκα

Η βότκα ή το ουίσκι έχει χειρότερο hangover; Η απάντηση είναι το ουίσκι καθώς σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο BBC, αποδείχτηκε πως χειρότερα θα ξυπνήσει κάποιος που έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα ουίσκι συγκριτικά με εκείνον που προτίμησε βότκα.Ο λόγος αυτής της διαφοράς οφείλεται στον αριθμό μορίων μιας ομάδας ουσιών (ακετόνης, ακεταλδεΰδης και τανίνης) που περιέχονται στο ουίσκι σε σχέση με τη βότκα, όπως αναφέρει η έρευνα του πανεπιστημίου του Brown. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουν πως σε περίπτωση που κάποιος καταναλώσει μεγάλη ποσότητα βότκα αυτό δε σημαίνει πως θα έχει ένα όμορφο ξύπνημα.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 95 εθελοντές οι οποίοι τη μια βραδιά ήπιαν λίγο, την επόμενη αρκετά -περίπου ένα τρίτο πάνω από το επιτρεπόμενο όριο οδήγησης- και την τρίτη τους δόθηκε ένα εικονικό ποτό που δεν περιείχε αλκοόλ.

Κάθε πρωί έλεγαν στους ειδικούς πως αισθάνονταν και σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν όσοι είχαν πιει ουίσκι είχαν περισσότερο πονοκέφαλο, δίψα και ναυτία σε σύγκριση με αυτούς που κατανάλωσαν βότκα. Παρόλα αυτά, όλοι τους είχαν την ίδια απόδοση στη δουλεία.

“Αν και όλοι τους ήταν χάλια δεν αισθάνονταν τόσο άσχημα όσοι είχαν καταναλώσει βότκα”, είπε ο επικεφαλής της έρευνας Damaris Rohsenowκαι προσέθεσε πως η απόδοση των ατόμων που βρίσκονται σε δουλειές όπου χρειάζεται προσοχή μπορεί να επηρεαστεί από το αλκοόλ ακόμη και εάν έχει εξαφανιστεί από το αίμα.

Στην έρευνα, επίσης, ελέγχθηκε το κατά πόσο επηρεάζεται ο ύπνος από την κατανάλωση βότκας ή ουίσκι και το αποτέλεσμα έδειξε ήταν στα ίδια επίπεδα ανεξάρτητα από το είδος του αλκοόλ.

Από την πλευρά του ο Chris Sorek, διευθύνων σύμβουλος της Drinkaware, τόνισε πως τα μη αλκοολούχα ποτά απομακρύνουν τον κίνδυνο για hangover, το οποίο μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο ή βλάβη σε ζωτικά όργανα -όπως το συκώτι.
 

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού