Ναρκωτικά -Αλκοόλ

Ο αλκοολισμός αυξάνει τα κρούσματα καρκίνου

Ο αλκοολισμός αυξάνει τα κρούσματα καρκίνου

Όσοι δεν μπορούν να βάλουν μέτρο στην κατανάλωση αλκοόλ έχουν υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από καρκίνο σε σχέση με άλλους ανθρώπους, αποκαλύπτει έρευνα Ιταλών επιστημόνων.

Ιταλοί ερευνητές εξέτασαν στοιχεία σχεδόν 2.300 αντρών και γυναικών αλκοολικών, που αντιμετωπίστηκαν σε κέντρο αποτοξίνωσης μεταξύ του 1985 και του 2001. Ανακάλυψαν υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας στους αλκοολικούς έναντι του γενικού πληθυσμού για πολλά είδη καρκίνου, ιδιαίτερα του φάρυγγα, της στοματικής κοιλότητας, του ήπατος και του λάρυγγα. Ο κίνδυνος θνησιμότητας από καρκίνο του οισοφάγου, του ορθού, του παγκρέατος και του μαστού ήταν επίσης υψηλότερος στους αλκοολικούς.
Οι αλκοολικοί είναι επίσης περισσότερο πιθανό να πεθάνουν από λοιμώξεις, διαβήτη, βίαιες ενέργειες, και νόσους του ανοσοποιητικού, του νευρικού, του καρδιαγγειακού, του αναπνευστικού και του πεπτικού συστήματος.
Ο Domenico Palli, του Cancer Reasearch and prevention institute στη Φλωρεντία, δήλωσε ότι η έρευνα παρέχει ισχυρές ενδείξεις ότι ο εθισμός στο αλκοόλ αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο θνησιμότητας από αρκετά αίτια σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό, σε μια μεσογειακή χώρα, και πως ο ρόλος του αλκοόλ ως ‘διατροφικού καρκινογόνου’ προκύπτει με αρκετή σαφήνεια.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι οι γυναίκες που είχαν εθισμό στο αλκοόλ παρουσίαζαν υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης σε σχέση με τους άντρες, ενδεχομένως επειδή είναι περισσότερο πιθανό να ζητούν βοήθεια για τον αλκοολισμό, δήλωσε ο Palli.
Ο Palli κατέληξε ότι η κατάχρηση αλκοόλ μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δομή και λειτουργικότητα αρκετών οργάνων, αυξάνοντας επομένως τον κίνδυνο θνησιμότητας. Πρόσθεσε ότι άλλες πλευρές του χαρακτηριστικού τρόπου ζωής των αλκοολικών, το κάπνισμα, η κατάχρηση φαρμάκων και η φτωχή διατροφή μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλουν στον υψηλό κίνδυνο, σε συνδυασμό με τη μειωμένη συνειδητότητα όσον αφορά την υγεία.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘Alcoholism: Clinical & Experimental Research.’

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού