Ναρκωτικά -Αλκοόλ

Από υπέρταση κινδυνεύουν όσοι κοκκινίζουν

Από υπέρταση κινδυνεύουν όσοι κοκκινίζουν
Όσοι κοκκινίζουν όταν πίνουν αντέχουν λιγότερο το αλκοόλ και θα πρέπει να παρακολουθούν την αρτηριακή τους πίεση, υποστηρίζει επιστημονική έρευνα από την Κορέα.
 
Σύμφωνα τους ερευνητές ο κίνδυνος υπέρτασης ή υψηλής αρτηριακής πίεσης, που σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ, είναι μεγαλύτερος στους ανθρώπους που ο οργανισμός τους αντιδρά με το κοκκίνισμα όταν πίνουν. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κίνδυνος αυτός αυξανόταν δραματικά όταν κατανάλωναν περισσότερα από τέσσερα ποτά την εβδομάδα.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν μάλιστα, ότι η έξαψη που αντικατοπτρίζεται με το κοκκίνισμα του προσώπου, δε θα έπρεπε να λαμβάνεται “ελαφρά τη καρδία”.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ, αποτελεί τον κύριο παράγοντα εμφάνισης καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών.

‘Το κοκκίνισμα του προσώπου μετά την κατανάλωση αλκοόλ θεωρείται πάντα ως ένα σύμπτωμα ευαισθησίας στο αλκοόλ, ή μη αντοχής, εκτός κι αν κάποιος ακολουθεί συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή” δήλωσε στην Daily Mail ο επικεφαλής της μελέτης Dr Jong Sung Kim από το τμήμα Ιατρικής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Chungnam.

“Κοκκινίζουν στο πρόσωπο όσοι δε μπορούν να διασπάσουν την ακεταλδεϋδη, ένα τοξικό προϊόν που παράγεται στο συκώτι όταν καταναλώνουν αλκοόλ. Απ’ όσο γνωρίζουμε μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια λεπτομερής έρευνα που να αναλύει τη σχέση της κατανάλωσης αλκοόλ με την υπέρταση, λαμβάνοντας υπόψη την αντίδραση κάθε ατόμου στο αλκοόλ. Τα αποτελέσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι ο κίνδυνος εμφάνισής της είναι μεγαλύτερος σε όσους κοκκινίζουν ενώ πίνουν, και μάλιστα αυξάνεται ακόμη περισσότερο όταν καταναλώνουν πάνω από τέσσερα ποτά την εβδομάδα.

Αντίθετα, σε όσους δεν κοκκινίζουν η ποσότητα αυτή είναι οκτώ ποτήρια” συμπλήρωσε.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα ιατρικά δεδομένα 1.763 Κορεατών, ανάμεσα στους οποίους 288 ήταν μη πότες, 527 κοκκίνιζαν ενώ έπιναν και 948 δεν κοκκίνιζαν.

Τα αποτελέσματα της μελέτης τους δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Alcoholism: Clinical & Experimental Research, με τους ερευνητές να επισημαίνουν ωστόσο, ότι δεν είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο όσοι κοκκινίζουν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι καρδιακοί παλμοί μας είναι φυσιολογικοί ή κάτι δεν πάει καλά; «Αν κάνετε μία γρήγορη αναζήτηση στο Ίντερνετ, θα βρείτε αρκετές πηγές που αναφέρουν ότι οι φυσιολογικοί παλμοί για τους ενήλικες κυμαίνονται μεταξύ 60 και 100 το λεπτό», αναφέρει ηλεκτροφυσιολόγος από το Τμήμα Καρδιαγγειακής Ιατρικής της Cleveland Clinic, στο Οχάιο. Στα […]

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό
22.02.2024

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου
20.02.2024

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ
20.02.2024

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ