Διατροφή

Aυτές οι τροφές έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από το αυγό

Aυτές οι τροφές έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από το αυγό

Αν προσπαθείτε να αυξήσετε την ποσότητα πρωτεϊνών που λαμβάνετε από τη διατροφή σας, είτε γιατί θέλετε να «χτίσετε» μυϊκή μάζα είτε γιατί προσπαθείτε να περιορίσετε τους υδατάνθρακες, μάλλον το αυγό έχει γίνει ο… καλύτερός σας φίλος!

Πέρα από το ότι είναι εξαιρετικά θρεπτικό, το αυγό είναι και «ευέλικτο», αφού μπορείτε να το εντάξετε σε κάθε σας γεύμα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ένα βραστό αυγό δίνει περίπου έξι γραμμάρια πρωτεΐνης, δεν είναι όμως η μοναδική τροφή που σας εξασφαλίζει το απαραίτητο θρεπτικό συστατικό σε σημαντική ποσότητα.

Να σημειωθεί ότι οι ειδικοί συνιστούν να λαμβάνετε από τη διατροφή σας 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους.

  1. Αποξηραμένη σπιρουλίνα: Μόλις δύο κουταλιές της σούπας από αυτή τη μοναδική υπερτροφή παρέχουν 8 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόνο 40 θερμίδες. Μπορείτε να πασπαλίσετε την αποξηραμένη σπιρουλίνα στη σαλάτα σας ή σε ένα πιάτο με ψητά λαχανικά ή να την προσθέσετε σε δροσιστικά smoothies.
  2. . Φασολάκια σόγιας (ενταμάμε): Ένα εύκολο και γρήγορο σνακ που παρέχει 9 γραμμάρια πρωτεΐνης σε ποσότητα που αντιστοιχεί σε ένα τέταρτο του φλιτζανιού. Η σόγια θα σας δώσει επίσης δυναμωτικό σίδηρο και ασβέστιο.
  3. Στραγγιστό γιαούρτι: Ένα κεσεδάκι γιαούρτι θα σας δώσει 17 γραμμάρια πρωτεΐνης και περίπου 100 θερμίδες. Ένα «πλεονέκτημα» του γιαουρτιού είναι ότι μπορείτε να το συνδυάσετε εύκολα και με άλλες θρεπτικές τροφές, όπως οι ξηροί καρποί και τα φρούτα, για να ετοιμάσετε μέσα σε λίγα λεπτά ένα μικρό και υγιεινό γεύμα.
  4. Τυρί γκρουγιέρ: Το γευστικό ελβετικό τυρί παρέχει πάνω από 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα 28 γραμμαρίων. Η ποσότητα αυτή δίνει περίπου 117 θερμίδες.
  5. Πασατέμπος: Είναι γνωστό ότι ο πασατέμπος είναι καλή πηγή μαγνησίου, όμως και οι πρωτεΐνες που παρέχει δεν είναι αμελητέες. Ένα τέταρτο του φλιτζανιού δίνει περίπου 10 γραμμάρια πρωτεΐνες, καλύπτοντας σημαντικό ποσοστό των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σας.
  6. Ρεβίθια: Θα μπορούσαμε εύκολα να πούμε ότι τα ρεβίθια αποτελούν υπερτροφή, αφού δίνουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη Κ, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη διατήρηση του σκελετού. Όσον αφορά την περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες, φτάνει τα 12 γραμμάρια ανά φλιτζάνι.
  7. Τόφου: Το συγκεκριμένο προϊόν προέρχεται από τη σόγια, μια πηγή πρωτεΐνης ιδανική για όσους έχουν υιοθετήσει τη χορτοφαγική διατροφή. Ανά μερίδα 100 γραμμαρίων, το τόφου δίνει 9 γραμμάρια πρωτεΐνες, ενώ ταυτόχρονα είναι καλή πηγή μαγνησίου, χαλκού, ψευδαργύρου και βιταμίνης Β1.
  8. Αμύγδαλα: Ένα τέλειο σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας, τα γευστικά αμύγδαλα δίνουν 7,5 γραμμάρια πρωτεΐνες ανά ένα τέταρτο του φλιτζανιού, καθώς και μια καλή δόση βιταμίνης Ε, χαλκού και μαγνησίου.
  9. Νιφάδες βρώμης: Ιδανικές αν θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών, οι νιφάδες βρόμης είναι επίσης πλούσιες και σε πρωτεΐνες. Μισό φλιτζάνι βρόμη δίνει περίπου 7 γραμμάρια πρωτεΐνες.

Διατροφή

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας
12.02.2024

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40
09.02.2024

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου
08.02.2024

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση
08.02.2024

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού