Οι εθισμένοι στο facebook!

8/2/2012 20:05
Οι εθισμένοι στο facebook!

Για κάποιους νέους η σχέση  με το μέσο αυτό είναι τόσο  ελκυστική και εξαρτητικη  που χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους τους για να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν τόσο πολύ.

Σύμφωνα με τους  New York Times πολλοί νέοι σήμερα κάνουν ομάδες υποστήριξης, κάτι σαν ομαδική ψυχοθεραπεία, ζητώντας από τους συνομήλικους και φίλους να αλλάξουν κωδικούς  και να συμφωνήσουν να σταματήσουν όλοι   μαζί την χρήση του για να απεξαρτηθούν.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους  η εξάρτηση αυτή μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη γνωστή εξάρτηση και όπως το αλκοόλ, το κάπνισμα και άλλες κακές συνήθειες,η απεξάρτηση επιφέρει δυσκολίες.


Οι νέοι αφού δεν βρίσκουν στο ίντερνετ προγράμματα αποτοξίνωσης  εφευρίσκουν τα δικά τους.
Κάποιοι υποστηρίζουν πως η λύση στην εξάρτηση στο Facebook μοιάζει με τη λύση στη βουλιμία στο φαγητό: αν δεν μπορεί κανείς να σταματήσει να τρώει τουλάχιστον μπορεί  να μάθει να τρώει ποιοτικά και καλά.

Οι ειδικοί λένε πως οι νέοι που χρησιμοποιούν το Facebook  διπλασιάστηκαν το περασμένο χρόνο   και σύμφωνα πάλι με την εταιρεία  Nielsen  το 54.7% των νέων ηλικίας 15-17 ετών στην Αμερική  το χρησιμοποίησε τον περασμένο Οκτώβρη με αύξηση 28%  συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα τον προηγούμενο χρόνο.

Οι συγγραφείς του άρθρου καταλήγουν πως δεν είναι εύκολο να πει κανείς "γεια" στο δεσμό που έχει με το μέσο  και προτείνουν ο καθένας που θέλει και αναρωτιέται να βρει 6 λόγους που θέλει να το εγκαταλείψει  και αν πραγματικά  απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα μπορεί μετά να ξαναγυρίσει με τους κωδικούς και την πληροφορία που θέλει να έχει από τον ιστότοπο αυτό...