Γιατροί: Έστειλαν εξώδικο για όσα τους καταλογίζουν

16/3/2012 14:00
Γιατροί: Έστειλαν εξώδικο για όσα τους καταλογίζουν

Το εξώδικο το οποίο απέστειλε ο Ιατρικό Σύλλογος Αθηνών στρέφεται κατά του Γεράσιμου Βουδούρη, πρόεδρου του ΕΟΠΠΥ, και του ζητά να ανακαλέσει άμεσα συγκεκριμένες δηλώσεις με τις οποίες χαρακτηρίζει συλλήβδην και αδιακρίτως όλους τους ιατρούς για «πολυφαρμακεία» και υπερσυνταγογράφηση.
Στο εξώδικο αναφέρεται πως: «Με σειρά δηλώσεών σας προς τα ΜΜΕ αναφερόμενος στους ιατρούς – μέλη μας τους κατηγορείτε συλλήβδην και αδιακρίτως για «πολυφαρμακεία» και υπερσυνταγογράφηση, σε μία προσπάθεια στήριξης των κυβερνητικών επιλογών για την περικοπή της φαρμακευτικής δαπάνης. Και όλα αυτά ενώ σεις δεν έχετε μέχρι σήμερα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την ολοκλήρωση του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για την εξυγίανση του συστήματος.

Στην προκειμένη περίπτωση οι δηλώσεις σας αυτές που εμφανίζουν τον μέσο Έλληνα ιατρό ως a priori παραβάτη του ιατρικού καθήκοντος του συνιστά από μέρους σας ενέργεια με προφανή δόλο και σκοπό να βλάψει την τιμή και την υπόληψη κάθε ιατρού  και του ιατρικού σώματος ως σύνολο, η οποία προσβάλλει παράνομα και υπαίτια την προσωπικότητα, την τιμή, την υπόληψη και το κύρος κάθε μέσου Έλληνα ιατρού. Το γεγονός δε ότι ουδέποτε μας έχετε γνωστοποιήσει ονόματα ιατρών οι οποίοι έχουν αυτή την παραβατική συμπεριφορά αποδεικνύει ότι οι δηλώσεις σας αυτές είναι αναληθείς και μοναδικό στόχο έχουν να θίξουν την  τιμή και την υπόληψη των Ελλήνων ιατρών.»