Το Facebook σκοτώνει το άγχος!

16/2/2012 10:45
Το Facebook σκοτώνει το άγχος!

Οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το Facebook και το Twitter, για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων και των θετικών συναισθηματικών εμπειριών που επανειλημμένως απολαμβάνουν, διαβάζοντας τα σχόλια όσων «ακολουθούν».

Αυτά αναφέρονται σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking, το οποίο εκδίδεται από την εταιρία Mary Ann Liebert, Inc. η οποία ασχολείται με θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας των ανθρώπων.

Τα αποτελέσματα έρευνας που έγιναν με μετρήσεις σωματικών και ψυχολογικών παραμέτρων, σε άτομα τα οποία έβλεπαν είτε την προσωπική τους σελίδα σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είτε συμμετείχαν σε χαλαρωτικές ή αγχωτικές προσωπικές σχέσεις, αποκάλυψαν ότι υπάρχει σημαντική διαφορά άγχους ανάμεσα στην εμπειρία των online συναναστροφών και των εκτός δικτύου! Σαφέστατα υπερέχουν εκείνες στο Facebook και το Twitter, μια και το στρες που προκαλείται στους ανθρώπους είναι πολύ λιγότερο.

Ο σχεδιασμός, τα ευρήματα και τα συμπεράσματα της μελέτης έγιναν από τους: Maurizio Mauri, PhD, Pietro Cipresso, PhD, Anna Balgera, MA, Marco Villamira, PhD, MD και Giuseppe Riva, PhD, από το Πανεπιστήμιο IULM, το Ιταλικό Ινστιτούτο Auxologico και το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Sacro Cuore, στο Milan, καθώς και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο  της Μασαχουσέτης του Cambridge.