Επείγουσα ανακοίνωση: "Το Νίκαιας θα πνιγεί στα σκουπίδια"

4/5/2012 09:21
Επείγουσα ανακοίνωση: "Το Νίκαιας θα πνιγεί στα σκουπίδια"

Εκτός από εφημερίες ξέμεινε και από καθαρίστριες το Νοσοκομείο της Νίκαιας. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού συνεργείου καθαριότητας από σήμερα το πρωί δεν μπαίνουν στο Νοσοκομείο για να εργαστούν αλλά πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο.
Ο λόγος είναι απλούστατος, σύμφωνα Πάνο Παπανικολάου, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ:

"είναι απλήρωτες από 1-1-12 δηλαδή ξεκινά αισίως ο … 5ος μήνας χωρίς μισθό … Άρα πολύ καλά κάνουν, και μάλιστα άργησαν κιόλας να κινητοποιηθούν.

Όσον αφορά τους λόγους : άκρη δεν βγαίνει. Ο εργολάβος όντως δεν πληρώνεται. Σύμφωνα με το νοσοκομείο φταίει το ελεγκτικό συνέδριο, σύμφωνα με το υπουργείο φταίει το νοσοκομείο και πάει λέγοντας …

Το σίγουρο είναι πως δεν φταίνε καθόλου οι εργαζόμενοι,ούτε φυσικά οι ασθενείς. Επισημαίνεται η οξύτητα του προβλήματος, καθώς για ευνόητους λόγους χωρίς υπηρεσία καθαριότητας το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει αφ’ενός (χειρουργεία, ΤΕΠ, κλινικές κλπ) ενώ υπάρχει τεράστιο θέμα υγιεινής και ασφάλειας για τους ήδη νοσηλευόμενους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου αφ’ ετέρου. Το θα γίνει αύριο στη γενική εφημερία"