Έντονες διαμαρτυρίες των γιατρών για το Θεαγένειο

10/4/2012 10:01
Έντονες διαμαρτυρίες των γιατρών για το Θεαγένειο

Την έντονη διαμαρτυρία των συνδικαλιστών έχουν προκαλέσει τα τεράστια προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεαγένειο. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται καθημερινά σε αδιέξοδο ασθενείς και γιατροί .
Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας τονίζει:

"Η τραγική κατάσταση που βιώνουν τα Νοσοκομεία της χώρας είναι γνωστή. Εντούτοις τα πράγματα παίρνουν άλλη χροιά όταν αναφερόμαστε στα Αντικαρκινικά Νοσοκομεία, όπως το Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης.

Εδώ οι ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και υποδομές προσλαμβάνουν εγκληματικές διαστάσεις. Άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο και μπορούσαν να επιτύχουν το προσδόκιμο επιβίωσης που έχει κατακτήσει στις μέρες μας η ιατρική επιστήμη, χάνουν την ευκαιρία και μεταπίπτουν στο επόμενο χειρότερο στάδιο καρκίνου λόγω έλλειψης υλικών και υποδομών.

Άνθρωποι που βρίσκονται σε οικονομική ένδεια δεν μπορούν καν ν΄ αρχίσουν θεραπεία με ακτινοβολίες, διότι η κυβέρνηση αποφάσισε να χρεώνει ένα υπέρογκο ποσό στους ίδιους, προκειμένου να γίνει ο σχεδιασμός της ακτινοβόλησης, ποσό που οι ίδιοι στερούνται και οδηγούνται στο θάνατο.
Εντέλει οι μνημονιακές πολιτικές ακυρώνουν το σημαντικό έργο που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας και τους οδηγούν σε ανίατες καταστάσεις και το θάνατο. Πρόκειται για δολοφονικές πολιτικές.

Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει σθεναρά τον αγώνα των συναδέλφων μας που εργάζονται στο Θεαγένειο κάτω από αντίξοες συνθήκες και καλεί τον Διοικητή του Νοσοκομείου να συναισθανθεί ότι δεν αποτελεί κομισάριο της κυβέρνησης, αλλά υπηρέτη των συμφερόντων της κοινωνίας, την οποία δυστυχώς υπηρετεί με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο κλείνοντας τα μάτια στις ελλείψεις και αποτρέποντας τους γιατρούς να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για το Νοσοκομείο και την επιβίωσή τους.

Καλούμε τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς να λάβουν θέση σε αυτά τα ζητήματα, τα οποία διακυβεύουν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές στο βωμό του μνημονίου και της εξυπηρέτησης των τοκογλύφων δανειστών της χώρας μας."