Συνεχίζουν την απεργία οι φαρμακοποιοί. Απειλεί για κατάργηση των συμβάσεων ο Λοβέρδος

9/1/2012 19:29
Συνεχίζουν την απεργία οι φαρμακοποιοί. Απειλεί για κατάργηση των συμβάσεων ο Λοβέρδος

Συνεχίζουν οι φαμρακοποποιοί της Αθήνας και του Περαιά την αναστολή της επί πιστώση χορήγησης φαρμάκων παρά τις απειλές του Ανδρέα Λοβέρδου ότι θα προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις καταργώντας ότι ισχύσει μέχρι σήμερα με τους φαρμακοποιούς.
Οι γενικές συνελεύσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής (ΦΣΑ) και Πειραιά (ΦΣΠ) αποφάσισαν, με μεγάλη πλειοψηφία,να συνεχίσουν επ΄ αόριστον τις κινητοποιήσεις τους.

Σε συνέχιση των κινητοποιήσεών τους έως και την Παρασκευή προχωρούν οι νοσοκομειακοί και οι γιατροί του ΙΚΑ.

Με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), οι γιατροί του ΙΚΑ πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες 24ωρες πανελλαδικές απεργίες, διεκδικώντας – μεταξύ άλλων – καλύτερες αμοιβές στο πλαίσιο του νεοσύστατου Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) απέχει έως και την Παρασκευή από τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων.


Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις, ο υπουργός Υγείας μίλησε για συντονισμένη δράση, η οποία αποσκοπεί στο να μη λειτουργήσει ο ΕΟΠΥΥ:

'Εγώ πιστεύω ότι βασικός σκοπός όλων αυτών των κινητοποιήσεων που έγιναν ταυτοχρόνως, βασικό στόχο έχει - και νομίζω και ως προς αυτό υποχωρούν, χάνουν αυτή τη μάχη - να μην λειτουργήσει ο ΕΟΠΥΥ...'.

Ως αντίδραση στις απεργίες των φαρμακοποιών, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι μπορούν να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις των συλλόγων τους με τα Ταμεία: