Στην δικαιοσύνη οι γιατροί για την ειδικότητα της Athens Eye Hospital

9/2/2012 14:30
Στην δικαιοσύνη οι γιατροί για την ειδικότητα της Athens Eye Hospital

Μυνητήρια αναφορά κατέθεσαν πριν απο λίγο ο πρόεδρος και ο γ. γ.  της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραία, με αφορμή την χορήγηση ειδικότητας στους νεόυς γιατρούς, από Ιδιωτικές Κλινικές,  αντί του ποσού των 12.000 ετησίως.Η Ένωση με ανακοινωσή της αναφέρει:

"Πριν από 1 εβδομάδα εντοπίσαμε στην ιστοσελίδα της ιδιωτικής Οφθαλμολογικής Κλινικής Athens Eye Hospital να διαφημίζεται η έναρξη παροχής ειδικότητας οφθαλμολογίας. Τονίζεται, μάλιστα, πως οι θέσεις θα είναι άμισθες με καταβολή διδάκτρων 12.000 ευρώ ετησίως από τους «ειδικευόμενους», πως η επιλογή μεταξύ των ενδιαφερομένων θα γίνει κατόπιν εξετάσεων και πως η όλη διαδικασία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Κλινικής με «Πανεπιστήμιο της Σλοβακίας».

Η ΕΙΝΑΠ κατήγγειλε αμέσως το γεγονός αυτό στον υπουργό Υγείας αλλά, κατά την πάγια τακτική του, δεν υπήρξε απάντηση ή ενδιαφέρον.

Επειδή ο χρόνος των εξετάσεων πλησιάζει και προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα (μεθόδευση παράνομη σύμφωνα και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία), αλλά ακόμα και οι γιατροί που θα πάρουν πιθανώς μια «πλαστή» ειδικότητα, ο Πρόεδρος της Ένωσης και ο Γεν. Γραμματέας κατέθεσαν σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά, ευελπιστώντας ότι θα μπει φρένο σε παρόμοιες διαθέσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την ανατροπή των δικαιωμάτων των νέων γιατρών και της δεοντολογίας στην ιατρική εκπαίδευση."