Στέλνει 20 γιατρούς στον εισαγγελέα

9/2/2012 08:09
Στέλνει 20 γιατρούς στον εισαγγελέα

Το είπε και το έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος και στέλνει με συνοπτικές διαδικασίες στον εισαγγγελέα  20 γιατρούς οι οποίοι συτναγογραφούν αδιακρίτως φάρμακα.
Σήμερα στην Βουλή θα δώσει όλες τις σχετικές δαπάνες αυτών των γιατρών και μάλιστα έχει στα χέρια του το όνομα ενός από αυτούς, του οποίου οι συνταγές ξεπέρασαν τους τελευταίους τρεις μήνες κάθε προηγούμενο .

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή τόνισε πως η σπατάλη στο χώρο ξεπερνάει κάθε λογική αν αναλογιστεί κανείς πως  στην Ελλάδα  το 2011 έγιναν 3.500.000 αξονικές τομογραφίες, ακριβώς διπλάσιες από τον υπόλοιπο αριθμό όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος του παραμένει η μείωση της ασφαλιστικής και φαρμακευτικής δαπάνης κατά 800 εκ. ευρώ για το 2012. Ήδη, οι συζητήσεις με την ευρωαπαϊκή επιτροπή έχουν ολοκληρωθεί και αύριο οι σχετικές αποφάσεις ψηφίζονται στη Βουλή .

Βάση των νέων δεδομένων ο διοικητής του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας, του ΕΟΠΥΥ, θα παρακολουθεί από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση  τους γιατρούς και όταν αυτοί υπερβαίνουν τα καθήκοντα τους και  υπερβαίνουν τους κανόνες συνταγογράφησης θα τους βγάζει έξω από το Ασφαλιστικό Ταμείο και θα τους πηγαίνει στον εισαγγελέα.