"Ποια κάρτα υγείας; Τα ταμεία είναι μείον"

2/4/2012 12:18
"Ποια κάρτα υγείας; Τα ταμεία είναι μείον"

«Ένα μήνα πριν τις εκλογές ανακαλύψατε το τεράστιο πρόβλημα για την Δημόσια Υγεία των Αθηναίων», τονίζει σε ανακοίνωσή του  ο Νικήτας Κακλαμάνης αφήνοντας αιχμές για τις χθεσινές ανακοινώσεις των Υπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτης. 
Ο πρώην υπουργός Υγείας και δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, αναφέρει σε δήλωση του: «Στις 26 Ιανουαρίου του 2011 (!), για πρώτη φορά, μίλησα για πρόβλημα δημόσιας υγείας στην Αθήνα. Στις 28 Φεβρουαρίου του 2011, με ανοιχτή επιστολή μου στον υπουργό Υγείας, κ. Λοβέρδο, επανήλθα στο θέμα, ζητώντας την λήψη άμεσων μέτρων. Ποια ήταν η αντίδραση από το Δήμο Αθηναίων και το Υπουργείο Υγείας; Απολύτως καμία!
 
Αίφνης, λοιπόν, ένα μήνα πριν από τις εκλογές, οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος «ανακάλυψαν» ότι είχα καταγγείλει πριν από 14 μήνες. Την ύπαρξη, δηλαδή, «υγειονομικής βόμβας» στην Αθήνα, εξαγγέλλοντας, με στόμφο, την καθιέρωση αιματολογικών εξετάσεων και την έκδοση κάρτας υγείας για τους λαθρομετανάστες.

Και ερωτώ:

-Πού και πόσους λαθρομετανάστες θα ανακαλύψουν;

-Πώς θα τους «προσάγουν» για εξετάσεις;

-Πόσο θα κοστίσουν οι συγκεκριμένες εξετάσεις και από πού θα βρεθούν τα χρήματα; Μήπως από τους ήδη «πετσοκομμένους» προϋπολογισμούς των νοσοκομείων;

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα γίνει, τον προσεχή μήνα, απλώς τα ανακοίνωσαν, για να τα φορτώσουν στην επόμενη κυβέρνηση»