Κλειστό το ΙΚΑ Πάτρας, στον αέρα οι ασφαλισμένοι, με μηνύσεις απειλούν οι γιατροί

1/3/2012 12:00
Κλειστό το ΙΚΑ Πάτρας, στον αέρα οι ασφαλισμένοι, με μηνύσεις απειλούν οι γιατροί

Eδώ και δέκα μέρες το Μικροβιολογικό Τμήματα του ΙΚΑ Πάτρας είναι κλειστό, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων, ο υπερηχογράφος και ο μαστογράφος παραμένουν κλειστοί, οι υπάλληλοι περιφέρονται και οι ασθενείς βιώνουν νέο γύρο ταλαιπωρίας, καταγγέλει ο Χαράλαμπος Μπονάνος, Πρόεδρος των Γιατρών του ΙΚΑ Πάτρας και Γεν. Γραμματεάς του Πανελληνίου Συνδικαλιστικού οργάνου του κλάδου. Γι΄αυτό και ο Σύλλογος αναμένεται να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπεύθύνου, για τις σοβαρές "αρρυθμίες" που παρατηρούνται.

Η μη λειτουργία του Μικροβιολογικού επιφέρει πολλαπλές συνέπειες στους ασφαλισμένους. Όπως αναφέρει ο κ. Μπονάνος, 160 αιμοληψίες την ημέρα είναι πλέον στον "αέρα" ενώ οι ασφαλισμένοι, που έχουν πληρώσει για την περίθαλψη και της υπηρεσίες υγείας, είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν άλλη λύση, βάζοντας φυσικά ξανά το χέρι στην τσέπη, είτε να απευθυνθούν σε νοσοκομεία, βιώνοντας βέβαια σε πολλές περιπτώσεις, καθυστερήσεις.

Την ίδια ώρα λόγω έλλειψης προσωπικού ο υπερηχογράφος και ο μαστογράφος παραμένουν κλειστοί μιας και έληξε η σύμβαση τους ενός από τους 2 υπαλλήλους αναφέρει ο κ. Μπονάνος.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος των Γιατρών ΙΚΑ Πατρας καταθέτει μηνυτήρια αναφορά και ζητά την Παρέμβαση του Εισαγγελέα.