Και οι γιατροί Αθήνας Πειραιά κατά του "κουρέματος"

5/4/2012 13:40
Και οι γιατροί Αθήνας Πειραιά κατά του "κουρέματος"

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Τράπεζα της Ελλάδος, με αποκλειστικό αίτημα να επιστραφούν όλα τα χρήματα των δημόσιων Οργανισμών και των νοσοκομείων που «κουρεύτηκαν» πραγματοποίησαν φορείς και συνδικαλιστές.
Από τα νοσοκομεία «κουρεύτηκαν» περίπου 70 εκατ. ευρώ, που αφορούν καταθέσεις των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος, και που με εντολή της κυβέρνησης δόθηκαν για να ξεχρεωθούν οι πιστωτές. «Είναι χρήματα του ελληνικού λαού που έχει δύο και τρεις φορές πληρώσει για την υγεία του,» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ.

«Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Ομοσπονδία συνταξιούχων, υγειονομικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, σπουδαστές. Τους υγειονομικούς εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, Ηλίας Σιώρας, και στη συνάντηση που είχαν με τον υποδιοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Παπαδάκη, ζητήθηκε απ’ όλους η άμεση επιστροφή των χρημάτων στα νοσοκομεία και σε όλους τους δημόσιους Οργανισμούς.

Τονίστηκε ότι πολλοί Οργανισμοί, ακόμη και νοσοκομεία, θ’ αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο εξαιτίας αυτής της λεηλασίας.
Tονίστηκε επίσης και η νομική προσφυγή που θα κάνει η ΕΙΝΑΠ κατά της Τράπεζας της Ελλάδος ως φυσικού προσώπου, συνυπεύθυνου γι’ αυτή την «κλοπή».

Η απάντησή τους ήταν εξίσου ανάλγητη με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε., από την οποία όμως η Τράπεζα θέλησε ν’ αποστασιοποιηθεί, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των μέτρων,» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί .