"Ανέφικτα τα όσα προτείνονται για τους μετανάστες"

4/4/2012 12:25
"Ανέφικτα τα όσα προτείνονται για τους μετανάστες"

Ανεδαφική χαρακτηρίζει ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος την εξαγγελία του Υπουργού Υγείας για χρέωση ξένων κρατών και κυβερνήσεων για τα νοσήλια των μεταναστών.
"Όλα όσα ανήγγειλε ο κ. Λοβέρδος, ευχόμεθα να είναι εφικτά. Όμως φοβούμεθα ότι είναι καθαρά εντυπώσεις", τονίζει σε ανακοινωσή του και επισημαίνει πως:

1. Διακρατικές συμβάσεις με τις οποίες να χρεώνεται και να υποχρεώνεται σε εξόφληση δαπανών νοσηλείας στην Ελλάδα ενός αλλοδαπού η Κυβέρνηση της χώρας του, δεν υπάρχουν.
2. ( Οι σχετικές συμβάσεις και υποχρεώσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ είναι αυτονόητο ότι αφορούν μόνον τους ευρωπαίους πολίτες και δεν αφορούν  τις χώρες των μεταναστών της χώρας μας)
3. Ας μη αγνοούμε ότι το επίπεδο οικονομίας των χωρών εκείνων είναι τέτοιο ώστε να μην τους επιτρέπει να έχουν δυνατότητα εξόφλησης. Αλλά και η συνολική κρατική οργάνωση των χωρών προελεύσεως είναι ότι χειρότερο για μια τέτοια δυνατότητα.
4. Βεβαίως, η καταχώρηση και καταγραφή των οφειλών, είναι απαραίτητη και από πολύν καιρό ήταν απαραίτητη. Η υποδομή των νοσοκομείων όμως, δεν το επιτρέπει.
5. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει και δεν γίνεται θα ήταν να ζητηθεί από την ΕΕ να αναλάβει μέρος τουλάχιστον αυτής της περίθαλψης αλλά αυτό απαιτεί διαπραγμάτευση και όχι κινήσεις βιτρίνας και εντυπωσιασμού όπως αυτές που βλέπουμε.