Υγεία & πολιτική

Ραγδαία αύξηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων λόγω της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία

Ραγδαία αύξηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και των ακατάλληλων δομών καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, επισημαίνοντας τους σοβαρότατους κινδύνους που συνεπάγονται για την υγεία των πολιτών και δη των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να νοσηλευτούν σε κάποιο ιδιωτικό ίδρυμα.
 
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, αποκαλύπτει ότι οι μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό έχουν ως συνέπεια να διαμορφωθεί μία πρωτοφανή κατάσταση στα δημόσια νοσοκο

Ασθενοφόρα παίρνουν φωτιά την ώρα που μεταφέρουν ασθενείς

Σε τραγική κατάσταση είναι, σύμφωνα με μακροσκελή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο στόλος του ΕΚΑΒ.
 
Τα οχήματα όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ παίρνουν φωτιά κατά τη διακομιδή ασθενών και οι διακομιδές συχνά γίνονται με «πρωτόγονα μέσα. Τα χέρια, την πλάτη, οικοδομικά καροτσάκια. Τα μουλάρια, τα γαϊδούρια, τα άλογα και οι μπουλντόζες καμιά φορά φαντάζουν ως "από μηχανής θεός" για διακομιδή».
 
«Σκάβουν το λάκκο της Προνοσοκομειακής Φροντίδας της χώρας.

Τρία Μνημόνια ίσον: 3500% αύξηση στα αντιψυχωσικά, 1900% στα ηρεμιστικά, 1100% στα αντικαταθλιπτικά! - «Λαός-junkie»!

Δεν είναι υπερβολή το γεγονός ότι οι Έλληνες στα χρόνια του Μνημονίου έχουν κυριολεκτικά τρελαθεί και οδηγούνται σε κατάθλιψη και ψυχικές διαταρραχές με την ανοχή των κυβερνήσεών τους καθώς καταναλώνουν πολλές φορές και τριακονταπλάσιες ποσότητες ψυχοφαρμάκων απ'οτι προ κρίσης!

Εισαγγελική έρευνα για πρώην διευθυντή κλινικής του ΑΧΕΠΑ

Στο «μικροσκόπιο» προκαταρκτικής έρευνας βρίσκεται πρώην διευθυντής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελίες ότι επί σειρά ετών χειρουργούσε παράνομα δεκάδες ασθενείς σε ιδιωτικό νοσηλευτικό κέντρο.

TAGS

Τέλος στη δημοσιοποίηση στοιχείων των οροθετικών γυναικών

Καταργήθηκε οριστικά η απόφαση που επανέφερε την υγειονομική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων οροθετικών γυναικών, μετά και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της σχετικής ρύθμισης του υπουργείου Υγείας.

Η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έγινε στις 17 Απριλίου και η ισχύς της απόφασης αρχίζει 15 ημέρες από τη δημοσίευση της.

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις επιπτώσεις των μέτρων στην Υγεία των Ελλήνων

Τις επιπτώσεις της κρίσης στην Υγεία των Ελλήνων πολιτών και προβλέψεις για την εξέλιξη του...χάους ζητά με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Αν υπάρχουν προβλέψεις για το πόσοι θα ασθενήσουν και πως θα αντιμετωπιστούν από το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας ως προς την φαρμακευτική τους κάλυψη, ρώτησε επισήμως ο κ. Κώστα Χρυσόγονος τους Ευρωπαίους συναδέλφους του.

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΟΕΝΓΕ μετά τις 20 Απριλίου αν δεν δρομολογηθούν προσλήψεις στα νοσοκομεία

Επιδημία" κλεισίματος κλινικών στο ΕΣΥ ως συνέπεια της αναστολής προσλήψεων γιατρών τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ εκατοντάδες άλλες κλινικές βρίσκονται στα πρόθυρα αναστολής της λειτουργίας τους" διαπιστώνουν τα μέλη της ΟΕΝΓΕ.  Και μετά τις 20 Απριλίου τελειώνει η ανοχή για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ξεκινούν κινητοποιήσεις...
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
 

Ξεκινούν κινητοποιήσεις από την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Κέρκυρα

Προσλήψεις προσωπικού,  λειτουργία των ΤΕΠ, μονιμοποίηση των γενικών γιατρών στα Κέντρα Υγείας. και να δοθεί τέλος στις μετακινήσεις γιατρών ζητούν μεταξύ άλλων οι νοσοκομειακοί γιατροί της Κέρκυρας ξεκινώντας από αυτήν την εβδομάδα κινητοποιήσεις...
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
 
Έχουν καινούργιο κτηριακό συγκρότημα αλλά δεν μπορούν να το αξιοποιήσουν όπως θα ήθελαν οι γιατροί του νοσοκομείου της Κέρκυρας καθώς η υποστελέχωση έχει φτάσει πια σε επικίνδυνα σημεία καθώς κάνουν μέχρι και εφημερίες χωρίς την συνεχή παρουσία ειδικού σε κάποια τμήματα!
 

Syndicate content