Στο 25% η συμμετοχή των ασφαλισμένων σε φάρμακα ευρείας κατανάλωσης

9/3/2012 12:00
Στο 25% η συμμετοχή των ασφαλισμένων σε φάρμακα ευρείας κατανάλωσης

Μονόδρομος τελικά η επιλογή των γενόσημων φαρμάκων για τους ασφαλισμένους και κυρίως για τους συνταξιούχους.  Μοιραία θα επιλέγουν τα αντίγραφα φάρμακα- που η τιμή τους είναι φθηνότερη- μετά και την απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων να αυξήσουν την συμμετοχή των ασθενών για την αγορά πολλών φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης.  

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 497 με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου, η συμμετοχή των ασφαλισμένων αυξάνεται στο 25% από 10% που είναι σήμερα,  για τα σκευάσματα που αφορούν την δυσλιπιδαιμία, την στηθάγχη και την καρδιακή ανεπάρκεια. Πρόκειται για φάρμακα τα οποία χρησιμοποιεί πάνω από το 40% του ελληνικού πληθυσμού και για  τα οποία μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου πλήρωνα μόνο το ένα δέκατο της τιμής τους .   

Σε ανακοινωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά τονίζει πως :"Υποχρέωση της Πολιτείας είναι να διασφαλίζει το κοινωνικό κράτος και να προστατεύει τους πολίτες και όχι για άλλη μια φορά να φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων τους ασθενείς, που τους υποχρεώνει να βάζουν βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη".