Βάζουν λουκέτο στα ταμεία των νοσοκομείων

19/1/2012 10:00
Βάζουν λουκέτο στα ταμεία των νοσοκομείων

Απο τις 13 Φεβρουαρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί κλείνουν ξανά τα ταμεία των νοσοκομείων διαμαρτυρόμενοι για το περιβόητο 5ευρω το οποίο πληρώναν οι ασφαλισμένοι στα  τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων και κατά παράβαση του νόμου.
Σε ανακοινωσή της η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος αναφέρει πως:

"Προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη η όψιμη ευαισθητοποίηση του υπουργείου Υγείας που αποστέλλει εγκύκλιο στα Νοσοκομεία,  μέσω της οποίας ομολογείται ότι για μεγάλο διάστημα οι Διοικήσεις παρανομούσαν ενσυνείδητα και ατιμώρητα, εισπράττοντας 5ευρω από τους πολίτες που προσέρχονταν στα Επείγοντα.

Πώς είναι δυνατόν Διοικητές να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το υπουργείο Υγείας και ειδικότερα τον κ. Λοβέρδο, όταν σε δεκάδες άλλα ζητήματα αποπέμπονται με ταχύρυθμες διαδικασίες; Μήπως έως τώρα εισέπρατταν το 5ευρω με σιωπηλή προτροπή του κ. Λοβέρδου και τώρα που ο δελφίνος υπουργός προσπαθεί να οικοδομήσει φιλολαϊκό προφίλ τους εκθέτει και τους καταγγέλλει ως κοινά κλεφτρόνια;

Τι θα γίνει με τα ποσά που εισπράχθηκαν με παράνομο τρόπο; θα πιστωθούν στους πολίτες μέσω του Δημόσιου Ταμείου, όπως συμβαίνει με τυχόν χρέη για νοσήλια; Επ΄ αυτού η εγκύκλιος τηρεί σιγή για ευνόητους λόγους."