Υγεία και Οικονομία

Η Ελλάδα παράγει και το κείμενο το αποδεικνύει

 
Το ακόλουθο ζήτημα έχει εξεταστεί επανειλημμένα, είναι, ωστόσο, χρήσιμο να επαναλάβουμε εν τάχει κάποια βασικά σημεία:
 
1) Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
 
2) Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή τ

Μεγάλη η έλλειψη στα αντιγριπικά εμβόλια

Αυξημένα πλέον τα κρούσματα της γρίπης και στην χώρα μας. Ακριβής στο ετήσιο…ραντεβού της η νόσος χτύπησε την Ελλάδα όπως κάθε Ιανουάριο. Αυτό που έχει αλλάξει εφέτος είναι το στέλεχος της γρίπης που επικρατεί - είναι ο υπότυπος Α(Η3Ν2) - αλλά και το ότι δεν υπάρχουν πια άλλα διαθέσιμα αντιγριπικά εμβόλια για όσους τα χρειαστούν.
 
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Π΄ροληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), δέκα ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε νοσοκομεία της χώρας.

Συνεχίζεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά η διαρροή των Ελλήνων για γιατρών σε χώρες του εξωτερικού - Ποιες προτιμούν (φωτό)

Η Ελλάδα εμφανίζεται αδύναμη για έκτη συνεχόμενη χρονιά να σταματήσει τη διαρροή γιατρών προς το εξωτερικό με την πλειονότητά τους να επιλέγουν την Ευρώπη για εργασία με το 2016 να είναι ένα ακόμα έτος με σταθερή υψηλή μετανάστευση.
 
Το μόνο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι εφέτος διαφαίνεται μια μικρή κάμψη στη διαρροή γιατρών κυρίως προς το Ηνωμένο Βασίλειο, φαινόμενο που πιθανώς συνδέεται και με το Brexit.

Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού διαμαρτύρονται

 

Αντιδρούν για οφειλές και ελλείψεις σε προσωπικό

Απελπιστική η κατάσταση στο "Αττικό"

 

Τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο

Από τον ΕΟΠΥΥ χρήματα υπάρχουν μόνο για τους φαρμακοποιούς

Μόνο οι φαρμακοποιοί πληρώνονται πριν από το Πάσχα από τον υποχρηματοδοτημένο ΕΟΠΥΥ. Οι υπόλοιποι πάροχοι πρέπει να περιμένουν την τακτική χρηματοδότηση του Οργανισμού από το Λογιστήριο του Κράτους που δεν... "άργησε μια μέρα" αλλά ένα μήνα!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Κουρουμπλής: Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα με εισοδηματικά κριτήρια

«Δεν είναι δυνατόν εγώ να πληρώνω την ίδια συμμετοχή με έναν άνεργο»
Για μείωση της συμμετοχής του κόσμου στα φάρμακα μέσα στο επόμενο τρίμηνο με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια δεσμεύθηκε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «επεξεργαζόμαστε τον τρόπο με τον οποίο θα μειωθεί με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια η συμμετοχή του κόσμου στα φάρμακα. Δεν είναι δυνατόν εγώ να πληρώνω την ίδια συμμετοχή με έναν άνεργο. Υπάρχουν περιπτώσεις που η συμμετοχή μπορεί να φτάνει και στο 80%».

Άρχισαν τα όργανα! - Σε επίσχεση από 23/3 οι γιατροί του νοσοκομείου της Νίκαιας για τις απλήρωτες εφημερίες

Την απόφαση να ξεκινήσουν επίσχεση εργασιών μέχρι να αποπληρωθούν οι χρωστούμενες εφημερίες τους αποφάσισαν προ ολίγου οι γιατροί του νοσοκομείου "Άγιος Παντελεήμονας" της Νίκαιας.

Η αφαίρεση της τροπολογίας για την αποπληρωμή των εφημεριών τους από το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση που συζητείται στην Βουλή, έχει φέρει τους νοσοκομειακούς γιατρούς στα όριά τους.

Οι πρώτοι που αποφάσισαν σήμερα την επίσχεση των εργασιών τους από 23/3 και για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να πληρωθούν, είναι οι γιατροί του νοσοκομείο της Νίκαιας.

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου

 

Προγραμματική σύμβαση για την εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας

Economist: Το τέλος του fast food -Γιατί αυξάνονται ραγδαία οι πωλήσεις πίτσας

Οι επιχειρήσεις fast food έχουν γνωρίσει καλύτερες μέρες στο παρελθόν. Το 2014 τα ετήσια παγκόσμια έσοδα της γνωστής αμερικανικής αλυσίδας McDonald έπεσαν για πρώτη φορά μέσα σε 12 χρόνια, όπως αναφέρει άρθρο του βρετανικού περιοδικού Economist.

Καθώς οι καταναλωτές συνειδητοποιούν περισσότερο τα οφέλη της υγιεινής διατροφής, το fast food φαίνεται να χάνει τη γοητεία του. Υπάρχει εντούτοις μια εντυπωσιακή εξαίρεση σε αυτή την πτωτική τάση.

Σήμερα η συνάντηση των τεχνοκρατών από τις Βρυξέλλες με τους εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ

Δεν την ονομάζουμε πια "τρόϊκα" ούτε της επιτρέπεται η είσοδος στα υπουργεία και η λήψη όποιων στοιχείων επιθυμούν... Αλλά δεν παύουν να είναι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες που ήρθαν να μας συναντήσουν σε ...ξενοδοχεία και να ενημερωθούν για την πορεία της οικονομίας μας.
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
 

Να πληρωθούν οι εφημερίες άμεσα κι όχι μετά το Πάσχα ζητούν οι γιατροί της ΑΡΣΙ

 Να αρθούν τα κάθε λογής κωλύματα και να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται από τις δεδουλευμένες εφημερίες ζητούν οι γιατροί του ΕΣΥ...
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
 
Εξεδόθη από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας η Υπουργική Απόφαση Ξανθού για την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών από το 2014 και μέχρι τον περασμένο μήνα στους γιατρούς του ΕΣΥ.
 

Την ανάκληση του προστίμου και άμεση συνάντηση με ΕΟΠΥΥ, ΚΕΣΥ και ΥΠΕΔΥΦΚΑ ζητούν οι γενικοί γιατροί

 Σε συνέχεια του χθεσινού ρεπορτάζ του iatropedia για την επιβολή προστίμου σε γιατρό γενικής -οικογενειακής ιατρικής για την συνταγογράφηση φαρμάκων που κανονικά επιτρέπεται και επιβάλλεται να συνταγογραφούνται από τους γιατρούς αυτούς διεθνώς, δημοσιεύουμε σήμερα την επιστολή διαμαρτυρίας της αρμόδιας επιστημονικής εταιρείας Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής.
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
 

Ένας στους τρεις ασθενείς αντιμετωπίζει προβλήματα πρόσβασης σε γιατρούς και φάρμακα

Άμεσες παρεμβάσεις και αλλαγές, για να βελτιωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, είναι το ζητούμενο γιατρών και ασθενών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε γιατρούς-μέλη του ΙΣΑ, ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και Συλλόγους Ασθενών.

 

Syndicate content