Άλλη μια εκδιδόμενη μολυσμένη με Aids. Από τις 24 φορείς η μία είναι έγκυος

4/5/2012 10:12
Άλλη μια εκδιδόμενη μολυσμένη με Aids. Από τις 24 φορείς η μία είναι έγκυος

Για επιδημία Aids στο κέντρο της Αθήνας μιλούν πλέον οι επιστημόνες του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς η λίστα μέχρι τώρα έχει καταγράψει συνολικά 85 φορείς του ιού στις πιάτσες της πορνείας και της χρήσης ναρκωτικών. Εντωμεταξύ, 30 με 40 τηλεφωνήματα ανά ώρα σηκώνουν οι υπάλληλοι του Κέντρου, τα οποία γίνονται από πελάτες υπεράνω υποψίας οι οποίοι "αγόρασαν σεξ" από τις πιάτσες του πληρωμένου έρωτα. Σοκ έχει προκαλέσει ότι μία από τις φορείς του ιού που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία 24ωρα είναι έγκυος.
"Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα δρόμου (για μετανάστες και εκδιδόμενα άτομα) έχει προσεγγίσει 4.500 μαγαζιά αλλοδαπών και ελλήνων και 417 οίκους ανοχής και ένα μεγάλο αριθμό ατόμων που εμπλέκονται στην παράνομη πορνεία και δρουν στους δρόμους που προαναφέρθηκαν (1.117 εκδιδόμενες γυναίκες), όπου έχει μοιραστεί ενημερωτικό υλικό και έχει δοθεί ενημέρωση σχετικά με τη δράση των κινητών μονάδων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στις πλατείες Καραϊσκάκη, Ομονοίας, Βικτώριας και Αμερικής.

Μέχρι σήμερα στις κινητές μονάδες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχουν εξεταστεί περισσότερα από 24.000 άτομα και έχουν γίνει 1.180 αιμοληψίες (από τις οποίες 85 έχουν βρεθεί θετικές στον ιό HIV).

Πάντως η κριτική για την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των ιερόδουλων συνεχίζεται και μάλιστα και εκτός Ελλάδας.

Η γερμανική εφημερίδα BILD  μιλά για προεκλογικά κίνητρα και καταφέρεται τόσο κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη όσο και κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.
Και στην Ελλάδα όμως διάφοροι φορείς εξακοντίζουν κατηγορίες εναντίον των κυβερνώντων για την απόφαση αυτή.
 

Ενδεικτική η περίπτωση του ΚΕΘΕΑ, (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) δεδομένου ότι οι περισσότερες ιερόδουλες είναι τοξικομανείς.
 
Από το ΚΕΘΕΑ επισημαίνεται ότι πρόκειται για ακραίο μέτρο που διαπομπεύει τις οροθετικές ιερόδουλες: «Με κύριο επιχείρημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας, υιοθετείται ένα ακραίο μέτρο που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια. Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των προσωπικών στοιχείων ενός αυξανόμενου μέρα με τη μέρα αριθμού εκδιδόμενων οροθετικών γυναικών παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ιατρικό απόρρητο και προσβάλλει βαθιά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».