ΝΔ: Ανοίξατε τον ΕΟΠΥΥ εν μια νυκτί

18/1/2012 08:30
ΝΔ: Ανοίξατε τον ΕΟΠΥΥ εν μια νυκτί

Ο ΕΟΠΥΥ λειτούργησε χωρίς να έχουν υπογραφεί συμβάσεις με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικών κλινικών,τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας,τα Τμήματα Ακτινοθεραπείας, τα Τμήματα γ-κάμερας και ραδιενεργού ιωδίου, υποστήριξαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ οι οποίοι επισκέφθηκαν τον πρόεδρο του νεοσύστατου οργανισμού προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία του.

Η αντιπροσωπεία της ΝΔ, αποτελούμενη από τους κ.κ Γεράσιμο Γιακουμάτο και Αθανάσιο Γιαννόπουλο,ενημερώθηκε απο τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρη , μετά από σχετική απόφαση του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, τους παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο του Οργανισμού, τον οικονομικό προϋπολογισμό, τις μέχρι σήμερα δράσεις, τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί στη λειτουργία του καθώς και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των λοιπών δράσεων.

Πάντως ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Α. Γιαννόπουλος ζητά με ερωτησή του στην Βουλή να ενημερωθεί για το πόσες κλινικές μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει νέες συμβάσεις. Εάν έχουν συμπεριλάβει τα προαναφερθέντα τμήματα εν τω συνόλω της δύναμής τους. Εάν έχουν υπογραφεί συμβάσεις και δεν έχουν συμπεριληφθεί τα τμήματα αυτά εν όψει των κλειστών νοσηλίων τί προτίθεται ο ΕΟΠΥΥ να ζητήσει συμπληρωματικά για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος. Επιπλέον, να  κατατεθεί ο πίνακας των συμβεβλημένων κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ, ως επίσης και αναλυτικά ο αριθμός των νοσηλευτικών κλινών, των κλινών Μ.Ε.Θ. και Μ.Α.Φ., των μονάδων και τμημάτων ακτινοθεραπευτικών και ραδιενεργού ιωδίου 131 που έχουν συμβληθεί.