Ξεκίνησε τα συσσίτια σε 713 μαθητές ο Δήμος της Πάτρας

6/3/2012 12:18
Ξεκίνησε τα συσσίτια σε 713 μαθητές ο Δήμος της Πάτρας

Ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα σίτισης του Δήμου Πατρέων, που αφορά 713 μαθητών σχολείων, εκ των οποίων οι 140 είναι μαθητές Γυμνασίων και ο αριθμός τους αντιστοιχεί στο 2% του μαθητικού πληθυσμού σε επίπεδο Δήμου Πατρέων, όπως είπε o Αντιδήμαρχος Παιδείας Ανδρέας Φίλιας.Σύμφωνα με τον ίδιο ο αριθμός των μαθητών που βρίσκονται σε κατάσταση "συναγερμού" είναι μικρότερος στην πραγματικότητα.

Υπάρχουν περιπτώσεις, όπως είπε,  όπου π.χ. σε Γυμνάσιο γονείς και καθηγητές δήλωσαν 50 παιδιά, ενώ σε Δημοτικό Σχολείο 35 παιδιά, το οποίο βρίσκεται όπως δηλώνει σε περιοχή όπου δεν φαίνεται το επίπεδο διαβίωσης να είναι τόσο χαμηλό.

Το πρόγραμμα προβλέπει την επιδότηση σχολικών κυλικείων με 50 λεπτά την ημέρα, προκειμένου οι μαθητές να μπορούν να τρώνε ένα κουλούρι.

Τα χρήματα σύμφωνα με τον κ. Φίλια προέχονται από την αντιμισθία του Δημάρχου και συνεργατών του και στόχος είναι το πρόγραμμα να διαρκέσει σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Οι οδηγίες που έχει δώσει ο Δήμος στα σχολεία και τους γονείς, προκειμένου να μην υπάρξει στιγματισμός των παιδιών, είναι να μην το γνωρίζουν ούτε καν τα ίδια, ότι το κουλούρι που παίρνουν το πληρώνει ο Δήμος και συνέστησε στους γονείς να τους πουν ότι το αγοράζουν με χρήματα που θα δίνουν στο κυλικείο οι γονείς τους.