Παιδί

Κίνδυνος να κοιμάται το μωρό στο κρεβάτι των γονιών - Δείτε γιατί

Τα βρέφη πρέπει να κοιμούνται πάντα στο κρεβάτι τους ή σε κάποιο εξίσου ασφαλές περιβάλλον προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου τους.
 
Σύμφωνα με μελέτη της Επιτροπής Ασφάλειας για Καταναλωτικά Προϊόντα (Consumer Product Safety Commission) των ΗΠΑ, περισσότερα από 100 μωρά, τα οποία κοιμόντουσαν στο κρεβάτι των γονιών τους, έχασαν τη ζωή τους κατά τα έτη 1999-2001.
 
Κατά τους επιστήμονες, τα βρέφη κινδυνεύουν να παγιδευτούν σε κάποιο σημείο μεταξύ στρώματος και τοίχου ή στρώματος και το

Νήπια: Ποιο πρέπει να είναι το διατροφικό τους πρόγραμμα

Ποιο είναι το διατροφικό πρόγραμμα που πρέπει να έχει ένα παιδάκι από ενός έτους και μετά; Πόσα πρέπει να είναι τα καθημερινά γεύματά του και τι πρέπει να καταναλώνει; Ανά πόσες ώρες;
 
Η διατροφή ενός νηπίου απασχολεί πολύ τους γονείς στην προσπάθειά τους πρώτον να μην γίνει ένα παιδί παχύσαρκο, δεύτερον να τρέφεται με όλα τα απαραίτητα συστατικά για την ανάπτυξή του και τρίτον για να αντιμετωπίσουν τα καπρίτσια που πολλά παιδάκια έχουν σε αυτή την ηλικία!
 
Όπως πάντα ο παιδίατρος του TLIFE Δρ.

Μεγαλώνει το κίνημα «Όχι διάβασμα στο σπίτι» στην Ελλάδα - Τι είναι

Δεν έχει εξελιχθεί, τουλάχιστον όχι ακόμη, σε γονεϊκό κίνημα όπως στην Ισπανία, ούτε έχει την φανερή υποστήριξη πολλών δασκάλων, όπως συμβαίνει στη Βρετανία.
 
Ωστόσο η διαμαρτυρία στην Ελλάδα είναι υπαρκτή: όλο και περισσότεροι γονείς, δάσκαλοι και φυσικά μαθητές δηλώνουν πως το διάβασμα στο σπίτι, ειδικά στις τάξεις του Δημοτικού, όχι μόνο δεν βοηθά αλλά επιπλέον βλάπτει.
 
«Σκεφτείτε την καθημερινότητα ενός παιδιού 9 ετών που πηγαίνει στο σχολείο στις 8 το πρωί τελειώνει στη 1 το μεσημέρι να πρέπει να α

Αργεντινή: Το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του ιού Ζίκα σε βρέφος 10 ημερών

Το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του ιού Ζίκα καταγράφηκε στην Αργεντινή, καθώς βρέφος δέκα ημερών έχασε τη μάχη για τη ζωή λόγω μικροκεφαλίας.
 
Οι υγειονομικές Αρχές ανακοίνωσαν πως το περιστατικό συνέβη στη βορειοδυτική επαρχία Τουκουμάν.
 
Το βρέφος που απεβίωσε ήταν 10 ημερών, διευκρίνισε ο διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας επιδημιολογίας, Χόρχε Σαν Χουάν, σε δηλώσεις του στο αργεντίνικο πρακτορείο ειδήσεων télam.
 
«Το βρέφος ανήκει σε τέσσερα κρούσματα υπό παρατήρηση καθώς η επαρχ

Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία είναι αιτία για διαβήτη και υπέρταση. Παγκόσμια ημέρα παχυσαρκίας

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας (WOF) κήρυξε την 11η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας (World Obesity Day), με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις επιδημικές διαστάσεις που έχει πάρει σήμερα η παχυσαρκία και να προτείνουν λύσεις για τον περιορισμό της συχνότητας εμφάνισής της. 
 
Ο αυξημένος ρυθμός εμφάνισης της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα αποτελεί γεγονός. Δημοσιεύματα των τελευταίων ετών έχουν κατατάξει τα ελληνόπουλα στις υψηλές θέσεις εμφάνισης της παχυσαρκίας παγκοσμίως.

Παιδί και ψυχολογία: 5 πράγματα που θέλουν τα παιδιά χωρισμένων γονιών

Ενα διαζύγιο έχει διάφορες επιπτώσεις το παιδί και την ψυχολογία του. Όλα όμως τα παιδιά, όλων των ηλικιών, φύλων και φυλών, θέλουν το ίδιο πράγμα. Αγάπη. Αδιαμφισβήτητη, ολοκληρωτική, σταθερή αγάπη χωρίς συνθήκες και περιορισμούς, ακόμη κι αν οι γονείς τους δε μπορούν να ζήσουν μαζί.
 
Ο όρος της οικογένειας αλλάζει διαρκώς, και τα διαζύγια αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Μάθετε πόσο θα ψηλώσουν τα παιδιά σας

Το τελικό ύψος των ενηλίκων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ίσως τα γονίδια, τα οποία θα πάρετε από τους γονείς σας, παίξουν σημαντικό ρόλο στο τελικό σας ύψος.

Ο καλύτερος τρόπος για να κοιτάξουμε μπροστά είναι να δούμε τους γονείς μας. Αλλά δεν είναι ο μόνος παράγοντας για την ανάπτυξη μας. Τυχόν χρόνιες ασθένειες που έχετε, η διατροφή και διάφορες άλλες καταστάσεις επηρεάζουν το τελικό μας ύψος.


Μπορείτε όμως εφαρμόζοντας λίγα μαθηματικά, να προσδιορίσετε το τελικό σας ύψος.

TAGS

Μειώστε τη ζάχαρη που πάιρνει το παιδί... με 5 έξυπνους τρόπους

Η πολύ ζάχαρη γενικότερα μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στα παιδιά, αφού:

- Μειώνει την λειτουργία του εγκεφάλου
- Συμβάλλει στην παχυσαρκία
- Μειώνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη και, επομένως, συμβάλλει στην εκδήλωση διαβήτη τύπου-2
- Αυξάνει την φλεγμονή στον οργανισμό

Δείτε 5 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης από το παιδί σας στην καθημερινότητά του:

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης. Γιατί και πώς πρέπει να μιλήσετε στο παιδί σας για την αντισύλληψη

Η Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης είναι μία παγκόσμια καμπάνια με όραμα έναν κόσμο όπου κάθε εγκυμοσύνη είναι επιθυμητή. Η αποστολή της είναι να βελτιώσει την ενημέρωση σχετικά με την αντισύλληψη για να βοηθήσει τους νέους να παίρνουν υπεύθυνες αποφάσεις για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική τους υγεία.

Τα λιωμένα φαγητά παχαίνουν τα μωρά

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Swansea, στη Μεγάλη Βρετανία,  και δημοσιεύθηκε στην Tlegraph, τα μωρά που ταΐζονται για πολύ μεγάλο διάστημα με λιωμένα φαγητά κινδυνεύουν να γίνουν παχύσαρκα και να έχουν στο μέλλον κακές διατροφικές συνήθειες.
 
Αντιθέτως οι γονείς που ακολουθούν τη μέθοδο babyled (πρόκειται για τη μέθοδο κατά την οποία τα μωρά επιλέγουν το τι και κυρίως το πόσο θα φάνε), καταφέρνουν να μεγαλώσουν παιδιά που δεν θα καταλήξουν να γίνουν υπέρβαρα και που θα έχουν μία πιο υγιή σχέση με το φαγητό

Μειώνεται ο κίνδυνος αλλεργίας στα μωρά εάν τρώνε από νωρίς αυγά και φιστίκια

Τα μωρά που ήδη από τον τέταρτο μήνα της ζωής τους τρέφονται με αυγά και φιστίκια, αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργικών αντιδράσεων απέναντι σε αυτές τις τροφές αργότερα, σύμφωνα, με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.
 
Οι ερευνητές του Τμήματος Ιατρικής του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον δρα Ρόμπερτ Μπόιλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA (Journal of American Medical Association), μελέτησαν στοιχεία (μετα-ανάλυση) από 146 έρευν

Κάντε τα παιδιά σας να αγαπήσουν τα φρούτα

Η αλήθεια είναι πως τα παιδιά δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τα φρούτα με αποτέλεσμα να χάνουν πολύτιμες βιταμίνες από το καθημερινό τους διατροφολόγιο.

 

Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές για την οδική ασφάλεια

Αναγκαία είναι η εκπαίδευση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία τους στους δρόμους, με αφορμή και το άνοιγμα των σχολείων.

Πώς ο μήνας σύλληψης του παιδιού σχετίζεται με την εμφάνιση της δυσλεξίας

Η εποχή της σύλληψης μπορεί να επηρεάζει την νευρολογική ανάπτυξη των παιδιών, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη μελέτη. Όπως έδειξε, οι μαθησιακές δυσκολίες όπως η δυσλεξία είναι συχνότερες στα παιδιά που συλλαμβάνονται μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου απ’ ό,τι σε εκείνα που συλλαμβάνονται κατά τους θερινούς μήνες του χρόνου.

Τί πρέπει να κάνετε αν το παιδί σας δεν θέλει να πάει σχολείο

Μήπως το παιδί σας παραπονιέται για πόνο στο στομάχι λίγο πριν πάει σχολείο; Εάν το παιδί σας μείνει στο σπίτι, εξαφανίζονται στα συμπτώματα και ξαναεμφανίζονται το επόμενο πρωί; Μήπως το παιδί σας έχει ξεσπάσματα όταν προσπαθείτε να το πάτε στο σχολείο; Αν οι απαντήσεις σας είναι θετικές τότε το παιδί σας μπορεί να έχει σχολική άρνηση.

Syndicate content