Νεοπλασίες

ΗΠΑ: Νέο τεστ αίματος ανιχνεύει που αναπτύσσεται στο σώμα ο καρκίνος

Ένα πειραματικό τεστ αίματος ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ , το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει έγκαιρα τον καρκίνο και, επιπλέον, να εντοπίσει σε ποιο σημείο του σώματος αρχίζει να αναπτύσσεται ο όγκος.
 
Το τεστ, εφόσον βελτιωθεί και εφαρμοσθεί κλινικά, μπορεί να βοηθήσει, ώστε να μειωθούν οι επεμβατικές διαδικασίες, όπως οι βιοψίες.

Αναλυτικά οι τροφές που «φοβάται» ο καρκίνος

Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για τις αντικαρκινικές δράσεις διαφόρων τροφών. Σκεφτήκαμε λοιπόν να τις εντάξουμε όλες σε μία και μοναδική λίστα για να μπορείτε να τη συμβουλεύεστε και να είναι εύκολα προσβάσιμη. Προσθέτοντας αυτές τις τροφές στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, μπορείτε να μειώσετε πολύ σημαντικά τις πιθανότητες να νοσήσετε εσείς ή οι αγαπημένοι σας.
 
Εχθροί του καρκίνου
 
Τα φυτοχημικά συστατικά θεωρούνται υπεύθυνα για την αντικαρκινική δράση πολλών τροφών.

Νέος συνδυασμός φαρμάκων βελτιώνει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών με καρκίνο στο πάγκρεας

Ένας νέος συνδυασμός δύο αντικαρκινικών φαρμάκων βελτιώνει σημαντικά τις προοπτικές επιβίωσης των ασθενών, με την πιο φονική μορφή καρκίνου, αυτήν του παγκρέατος.
 
Τα δύο φάρμακα της χημειοθεραπείας, όπως έδειξε η κλινική δοκιμή τους, επιτρέπουν στο 29% των ασθενών να ζουν για τουλάχιστον πέντε χρόνια, έναντι 16% όσων έκαναν τη συνήθη θεραπεία με μόνο ένα φάρμακο.
 
Ο νέος φαρμακευτικός συνδυασμός με τα φάρμακα γεμσιταβίνη (gemcitabine) και καπεσιταβίνη (capecitabine) χαιρετίσθηκε ως «μνημειώδες άλμα προό

Έρευνα: Η βιταμίνη D ίσως επηρεάζει την πρόγνωση στον καρκίνο του μαστού

Οι γυναίκες οι οποίες έχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης D όταν διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού μπορεί να έχουν πολύ καλύτερη πρόγνωση απ’ ό,τι όσες έχουν ανεπάρκεια της βιταμίνης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
 
Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των οστών, αλλά ολοένα περισσότερες μελέτες συσχετίζουν τα χαμηλά επίπεδά της με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων νοσημάτων.
 
Η νέα μελέτη υποδηλώνει ότι μπορεί να παίζει ρόλο και στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού - πιθανώς εμποδίζ

Ο καρκίνος θα σκοτώσει εκατομμύρια γυναικών μέχρι το 2030

Περίπου 5,5 εκατομμύρια ζωές γυναικών το χρόνο –όσο ο πληθυσμός της Δανίας- μέχρι το 2030 θα αφαιρεί ο καρκίνος, προειδοποίησαν αμερικανοί επιστήμονες στη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Καρκίνου που πραγματοποιείται στο Παρίσι, αναφέρει η εφημερίδα «The Guardian» .
 
Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μια αύξηση σχεδόν κατά 60% σε λιγότερο από δύο δεκαετίες, σύμφωνα με μια ανάλυση που παρουσίασε η Αμερικανική Ένωση Καρκίνου (American Cancer Society, ACS) και κυκλοφόρησε την Τρίτη στο Παγκόσμιο Συνέδριο Καρκίνου στο Παρίσι.

Καρκίνος του μαστού δεν σημαίνει απαραίτητα ψηλαφητός όγκος - Τί λένε οι ειδικοί

Περίπου ένα στα έξι περιστατικά καρκίνου του μαστού εκδηλώνεται με συμπτώματα πέραν των ψηλαφητών όγκων, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου.

Έρευνα: Tα περιστατικά καρκίνου του μαστού αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν έως το 2030

Ο αριθμός των γυναικών που θα διαγνωσθούν παγκοσμίως με καρκίνο του μαστού, αναμένεται σχεδόν να διπλασιασθεί έως το 2030, φθάνοντας τα 3,2 εκατομμύρια ετησίως, από περίπου 1,7 εκατομμύρια σήμερα, αν δεν ληφθούν επειγόντως μέτρα.

Σπόρος σταφυλιού: Ένας ισχυρός σύμμαχος κατά του καρκίνου

Σύμφωνα με νέα έρευνα,  επιστήμονες αποκαλύπτουν ότι οι σπόροι σταφυλιών είναι ισχυροί  σύμμαχοι κατά του καρκίνου
 
Στην εποχή μας, μία από τις πιο επικίνδυνες ασθένειες και με μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας είναι ο καρκίνος, και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό λόγο που εξηγεί το γιατί οι επιστήμονες ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθειά τους να βρουν μια θεραπεία για αυτή τη μάστιγα.
 
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι η θεραπεία για αυτή τη θανάσιμη ασθένεια υπάρχε

Λιγότερο θανατηφόρος από την αριστερή πλευρά ο καρκίνος του παχέος εντέρου

Το πόσο επικίνδυνος είναι ένας καρκίνος του παχέος εντέρου, εξαρτάται -εκτός από άλλους παράγοντες- και από το σε ποια πλευρά θα εκδηλωθεί. 
 
Μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι ο καρκίνος στην αριστερή πλευρά είναι σχεδόν 20% λιγότερο θανατηφόρος από ό,τι στη δεξιά.
   
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ογκολόγο δρα Φαούστο Πετρέλι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ογκολογίας "JAMA Oncology", αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) 66 σχετικές μελέτες, που αφορούσαν συνολ

Πρόληψη καρκίνου: Δώδεκα μέτρα που μπορείτε να λάβετε σήμερα κιόλας

Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου καθοδηγείται ως έναν βαθμό από γενετικούς παράγοντες, ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι τουλάχιστον ένα στα τρία περιστατικά καρκίνου οφείλεται σε τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου, όπως το υπερβολικό βάρος, η κακή διατροφή ή η αποχή από τη σωματική άσκηση.
 
Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν μάλιστα ότι ο τρόπος ζωής που έχουμε επιλέξει παίζει σημαντικότερο ρόλο απ’ ό,τι το DNA στην εκδήλωση του καρκίνου.
 
Στο πλαίσιο αυτό, η Ιρλανδική Αντικαρκινική Εταιρεία παρουσιάζει τα 12 β

Μια σκληρή μάζα στο στήθος δεν είναι πάντα καρκίνος – Τι άλλο μπορεί να σημαίνει

Αρκετές γυναίκες εντοπίζουν σκληρές μάζες στο στήθος τους κατά την ψηλάφηση και εύλογα αρχίζουν να ανησυχούν μήπως πρόκειται για καρκίνο. Το σύμπτωμα αυτό όμως δεν υποδεικνύει πάντα σοβαρό πρόβλημα υγείας και μάλιστα τις περισσότερες φορές οι αιτίες που εκδηλώνεται είναι αρκετά αθώες.
 
Δείτε τέσσερις λόγους που μπορεί σχηματιστούν σκληρές μάζες στο στήθος.
 
1. Πυκνοί μαστοί
 
Ο μαστός αποτελείται από έναν συνδυασμό λιπώδους και συνδετικού ιστού.

Μήνας δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού ο Οκτώβριος στο Ερρίκος Ντυνάν

Στη μάχη κατά του Καρκίνου του Μαστού με προληπτικές/διαγνωστικές εξετάσεις σε προνομιακή τιμή και στοχευμένη ενημερωτική καμπάνια για το γενικό κοινό, είναι αφιερωμένος ο Οκτώβριος από το Ερρίκος Ντυνάν HospitalCenter, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού (25 Οκτωβρίου).
 
Ο Καρκίνος του Μαστού είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες, με περίπου 1,3 εκατ. νέες περιπτώσεις ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίων το 27% εμφανίζεται στην Ευρώπη.

Επαναστατική έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη

 

Επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί εξαπλώνεται η νόσος

Syndicate content