Μηχανικος επιδιορθώνει την καρδιά του

25/11/2013 18:27
Μηχανικος επιδιορθώνει την καρδιά του

Ένας μηχανικός γνωρίζει πολύ καλά πώς να αποσυναρμολογεί εξαρτήματα ώστε να εντοπίσει πού υπάρχει το πρόβλημα, και στη συνέχεια να τα συναρμολογεί και πάλι ώστε η εκάστοτε συσκευή να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα. Έτσι έκανε και ο Tal Golesworthy για περισσότερα από 30 χρόνια.

 

Αυτό που δεν μπορούσε όμως να επιδιορθώσει ήταν η αδύναμη και προβληματική καρδιά του. Αυτό όμως μέχρι την ημέρα που είχε μια φαεινή ιδέα: Εμπνεύστηκε από τον κήπο του και εφάρμοσε μερικές βασικές τεχνικές αεροναυτικής ώστε να βρει μια «υπέροχα απλή» λύση με σκοπό να επιδιορθώσει την καρδιά του.

«Όταν το λάστιχο του κήπου έχει τρύπα, πρέπει να χρησιμοποιήσω μονωτική ταινία για να σταματήσω τη διαρροή», σκέφτηκε ο Golesworthy και αποφάσισε να κάνει το ίδιο για την ευαίσθητη αορτή της καρδιάς του!

Και μάλιστα κατάφερε να πείσει τους γιατρούς να εφαρμόσουν την ιδέα του.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Royal Brompton Hospital πριν εννέα χρόνια και από τότε ο Golesworthy είναι πανευτυχής και χαίρει άκρας υγείας. Η εφεύρεσή του μπορεί να προσφέρει στους καρδιοπαθείς μια καλύτερη ποιότητα ζωής χωρίς κινδύνους.

Για το λόγο αυτό, κατέθεσε προσφάτως έκκληση στο επιστημονικό περιοδικό European Heart Journal ώστε οι ερευνητές να προχωρήσουν σε περισσότερες κλινικές δοκιμές για τη συσκευή του.