Προληπτικός έλεγχος νεφρών σε προνομιακές τιμές

5/3/2012 09:39
Προληπτικός έλεγχος νεφρών σε προνομιακές τιμές

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού (8 Μαρτίου)  και στο πλαίσιο των δράσεων προληπτικής ιατρικής, ο  Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ θα προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους την δυνατότητα διαγνωστικών ελέγχων νεφρών σε προνομιακές τιμές στις μονάδες του Ομίλου σε Αττική και Θεσσαλονίκη.
Η δράση θα διαρκέσει από  σήμερα έως και το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 και θα δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης των παρακάτω πακέτων εξετάσεων διαγνωστικού ελέγχου (Check-up) νεφρών:

•    Πακέτο Α που περιλαμβάνει Υπέρηχο Νεφρών, Ουρία & Κρεατινίνη στην ειδική τιμή των 15 €.

•    Πακέτο Β που περιλαμβάνει το πακέτο Α συν Γενική Αίματος Γενική Ούρων, Σάκχαρο , Χοληστερόλη Ολική & Τριγλυκερίδια στην ειδική τιμή των 28  €  και

•    Πακέτο Γ που περιλαμβάνει το πακέτο Α συν Γενική Αίματος Γενική Ούρων, Σάκχαρο, Χοληστερόλη Ολική, Χοληστερόλη HDL, Τριγλυκερίδια, Ουρικό Οξύ & Ταχύτητα Καθιζήσεως Ερυθρών στην ειδική τιμή των 35  €.

Πληροφορίες για την πραγματοποίηση των εξετάσεων και το κλείσιμο των ραντεβού θα δίδονται στα τηλέφωνα 210 6966100 (Αττική) και 2310 459660 (Θεσσαλονίκη), καθώς και σε όλες τις μονάδες Βιοιατρική, Ευρωδιάγνωση και τις Βιοκλινικές σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Οι νεφροί είναι πολύ σημαντικά όργανα του οργανισμού μας που αποτελούν «μηχανές καθαρισμού» όλου του αίματος από τοξικές ουσίες. Σε πολλές όμως περιπτώσεις, οι ετήσιοι προληπτικοί έλεγχοι υγείας (check-up) δεν περιλαμβάνουν εξετάσεις για την αξιολόγηση της νεφρικής λειτουργίας.
Δυστυχώς, συχνά οι παθήσεις των νεφρών δεν δίνουν συμπτώματα, ενώ κάποιες έχουν συμπτώματα (συνήθως στα ούρα) που περνούν απαρατήρητα, όπως π.χ. οι όγκοι των νεφρών (3% των κακοήθων όγκων) που ανακαλύπτονται τυχαία, από υπερηχογράφημα που γίνεται για άλλο λόγο. Πέρα από τον καρκίνο, οι χρόνιες παθήσεις των νεφρών παρουσιάζουν αύξηση.  Υπολογίζεται ότι περίπου 11% του πληθυσμού στο δυτικό κόσμο έχει κάποιο βαθμό νεφρικής δυσλειτουργίας, με τους ανθρώπους άνω των 50 να παρουσιάζουν μεγάλα ποσοστά μέσης ή βαριάς νεφρικής ανεπάρκειας, πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν.