Το Ρέικι

28/5/2013 15:17
Το Ρέικι

Το Ρέικι είναι μία ενεργειακή μέθοδος από την Ιαπωνία που  έχει ευεργετικά αποτελέσματα, όπως σωματική ευεξία, χαλάρωση, βελτίωση της υγείας,νοητική ηρεμία, ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων, αισιοδοξία στη ζωή, ανάπτυξη συμπόνιας, πνευματική ανάπτυξη.  Η μέθοδος Ρέικι είναι μία φυσική ενεργειακή τεχνική που χρησιμοποιεί το άγγιγμα των χεριών για να μεταβιβάσει την συμπαντική πνευματική ενέργεια Ρέικι, είναι πολύ απλή στην εφαρμογή της και πολύ αποτελεσματική.

Το ρέικι μαθαίνεται εύκολα και γρήγορα από οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, φυλή, θρησκεία, μόρφωση ή κοινωνική θέση.
Μπορεί να εφαρμοστεί στον εαυτό μας, στην οικογένεια μας, στους φίλους μας, ακόμη και από επαγγελματίες ως εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος.
Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν σήμερα την μέθοδο Ρέικι στην καθημερινή τους ζωή, βελτιώνοντας την εσωτερική και 
εξωτερική πραγματικότητα τους.

Το Ρέικι  χωρίζεται σε τρεις βαθμούς

Στα παραδοσιακά συστήματα Ρέικι (το Ουσούι Ρέικι - όπως το Ουσούι Ρείκι Ρυόχο / Usui Reiki Ryoho και το Ουσούι Σίκι Ρυόχο / Usui Shiki Ryoho) υπάρχουν τρία επίπεδα εκπαίδευσης, τρεις "βαθμοί" όπως ονομάζονται. Ο Πρώτος Βαθμός, ο Δεύτερος Βαθμός και ο Τρίτος Βαθμός του Ρέικι, δηλαδή ο βαθμός του Μάστερ (του Δασκάλου).

Στον Πρώτο Βαθμό του Ρέικι διδασκόμαστε τα βασικά για το Ρέικι: τι είναι το Ρέικι, πως λειτουργεί, την ιστορία του, καθώς και τις θέσεις των χεριών πάνω στο σώμα. Υπάρχουν διαλογισμοί και συντονισμοί με τη συμπαντική ενέργεια που μας ανοίγουν και γινόμαστε κανάλια του Ρέικι. Οι συντονισμοί του Πρώτου Βαθμού μας συνδέουν με την καθαρή ενέργεια του σύμπαντος, ώστε να τη μεταφέρουμε εύκολα με το άγγιγμά μας. Κάνουμε εξάσκηση του Ρέικι στον εαυτό μας (αυτοθεραπεία) και γίνεται ανταλλαγή Ρέικι μεταξύ των μαθητών.

Στο Δεύτερο Βαθμό του Ρέικι υπάρχουν κι άλλοι συντονισμοί που αυξάνουν τη δύναμή μας και τα επίπεδα της ενέργειας. Οι συντονισμοί αυξάνουν τη διαίσθησή μας και τις ψυχικές μας ικανότητες. Διδασκόμαστε τρία ενεργειακά σύμβολα και τις χρήσεις τους και μαθαίνουμε να στέλνουμε Ρέικι εξ΄ αποστάσεως. Εξασκούμαστε σε αυτό καθώς και στο να στέλνουμε θετική / ζωτική ενέργεια σε καταστάσεις και σε προβλήματα της ζωής. Επιπλέον, μαθαίνουμε να στέλνουμε Ρέικι για την ενίσχυση των στόχων μας.

Στον 3Α βαθμό παίρνεις την 3η μύηση της ενέργειας Ρέικι
Εφτασε τώρα η ώρα να μιλήσεις με τον Ανώτερο Εαυτό σου.
Θα σου δοθεί η 3η μύηση της ενέργειας Ρείκι που σε φέρνει σε επαφή με το πνευματικό σου σώμα. Είναι η ένωσή σου με τον θείο Εαυτό σου και ο δρόμος που οδηγεί στην διεύρυνση της πνευματικής σου εξέλιξης.
Το πνευματικό σου σώμα είναι το κανάλι απ' όπου διοχετεύεται η καθοδήγηση, από τον Ανώτερο Εαυτό σου, από τους Πνευματικούς δασκάλους, από τους Αρχαγγέλους.
Αφησε την διαίσθηση να σε οδηγήσει σε ανώτερα επίπεδα και σε διδασκαλίες από το αιθερικό πεδίο. Ανοιξε τον πνευματικό σου νου και την πνευματική σου καρδιά και συνέλαβε το μεγαλείο της δημιουργίας και της εξέλιξης.

Παράλληλα όμως αυτή η μύηση θα σου φέρει και μεγαλύτερη ευθύνη. Γι αυτά που λες και που σκέφτεσαι. Γι' αυτά που διδάσκεις σε άλλους ανθρώπους. Κράτησε τον εαυτό σου μέσα στην ενέργεια του Φωτός και της Αγάπης και γίνε εσύ ο ίδιος φωτεινό παράδειγμα των θεϊκών αρετών, ώστε να βοηθήσεις κι άλλους ανθρώπους να βρουν το δικό τους φωτεινό μονοπάτι.

Το να πάρεις τον 3Α βαθμό δεν σημαίνει ότι "τελείωσες" με την πνευματική σου εξέλιξη. Η ζωή και η μάθηση συνεχίζεται αδιάκοπα, υπάρχουν ακόμα πεδία που πρέπει να εξερευνήσεις. Δεν υπάρχει τέλος, αλλά υπάρχει πάντα μία καινούργια αρχή. Δεν γίνεται κανείς "δάσκαλος" από μία μύηση ή από ένα δίπλωμα, αλλά από την ίδια την ζωή του και τις πράξεις του. Ο βαθμός του Δασκάλου σε βοηθάει να ζεις συνειδητά και να φέρνεις την ενέργεια Ρέικι στην καθημερινότητά σου. Οσο εργάζεσαι μαζί της θα συνειδητοποιείς ολοένα και περισσότερο ότι σε περιβάλλει αρμονία και ότι ανταποκρίνεσαι με αγάπη στους άλλους ανθρώπους. Μερικοί βλέπουν στον 3Α βαθμό του Ρέικι)την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα που χρειάζεται ολοκλήρωση. Ο τρίτος βαθμός δεν σου δίνει τίποτα περισσότερο, από αυτό που έχεις ήδη μέσα σου.