Βραβεύτηκε ως το καλύτερο φάρμακο για το 2011

9/2/2012 09:07
Βραβεύτηκε ως το καλύτερο φάρμακο για το 2011

Η Janssen Biotech, Inc. ανακοίνωσε ότι η Ουστεκινουμάμπη απέσπασε το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο Prix Galien ΗΠΑ 2011 στην κατηγορία Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν. Πρόκειται για φάρμακο το οποίο χορηγείται σε ασθενείς με ψωρίαση.
Εγκεκριμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) τον Σεπτέμβριο του 2009, για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής κατά πλάκας ψωρίασης σε ενήλικες, οι οποίοι είναι υποψήφιοι για φωτοθεραπεία ή συστηματική θεραπεία, η Ουστεκινουμάμπη είναι ένα πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα, το οποίο στοχεύει επιλεκτικά δύο κυτοκίνες, την ιντερλευκίνη-12 (IL-12) και την ιντερλευκίνη-23 (IL-23), φυσικές πρωτεΐνες οι οποίες πιστεύεται ότι διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην εμφάνιση ψωρίασης.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή το γεγονός ότι η Ουστεκινουμάμπη αναγνωρίστηκε από την Επιτροπή Prix Galien ως Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν», ανέφερε ο Jay P. Siegel, M.D., Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Βιοτεχνολογίας, Παγκόσμιες Ρυθμιστικές Υποθέσεις, Johnson & Johnson Pharmaceutical Research & Development, L.L.C. (J&JPRD), μία από τις φαρμακευτικές εταιρείες Janssen. «Αυτό το επίτευγμα είναι αντιπροσωπευτικό της προσπάθειας, της αφοσίωσης και της δέσμευσης μιας διεθνούς  ομάδας επιστημόνων, η οποία εργάζεται επάνω στην ανακάλυψη, την έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή».

«Ο μοναδικός μηχανισμός δράσης της Ουστεκινουμάμπης και το εκτενές κλινικό πρόγραμμα που διεξήχθη σχετικά στην ψωρίαση, στηρίζουν τη συνεχή δέσμευσή μας για καινοτομία και ανάπτυξη πρόσθετων θεραπευτικών επιλογών στην ανοσολογία», πρόσθεσε η Susan Dillon, Ph.D., Επικεφαλής Παγκόσμιου Θεραπευτικού Τομέα, Ανοσολογία, J&JPRD.

Το βραβείο Prix Galien αναγνωρίζει τις τεχνικές, επιστημονικές και κλινικές ερευνητικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων και συσκευών και θεωρείται η μεγαλύτερη επιβράβευση του κλάδους της βιορφμακολογίας. Το Prix Galien θεσπίστηκε το 1970 από το Γάλλο φαρμακοποιό Roland Mehl και εγκαινιάστηκε στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο του 2007. Η επιτροπή των αμερικανικών βραβείων Prix Galien απαρτίζεται από έντεκα άτομα, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που έχουν βραβευτεί με το βραβείο Νόμπελ, ιδρυτών μεγάλων εταιρειών βιοτεχνολογίας και εκδοτών περιοδικών βιοτεχνολογίας παγκοσμίου φήμης.