Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Περισσότεροι από 1.000 θάνατοι κάθε χρόνο από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Καθώς ένας στους 10 ασθενείς εκδηλώνει κατά τη νοσηλεία του λοίμωξη καταγράφονται περισσότεροι από 1.000 θάνατοι ετησίως στα δημόσια νοσοκομεία σχετίζονται με ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.
 
Ως βασική αιτία αναφέρεται ότι οι Έλληνες νοσηλευόμενοι λαμβάνουν αντιβιοτικά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους και αυτό κάνει τα παθογόνα μικρόβια ακόμα πιο ανθεκτικά.
 
Έτσι το 9% των ασθενών στο ΕΣΥ εκδηλώνει λοίμωξη με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο να είναι 6%.
 
Επιπλέον, στον ιδιωτικό τομέα,

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Ο λόγος που αρνήθηκαν δωρεά 1 εκατ. εμβόλιων από γνωστή φαρμακευτική εταιρία

Οι Γιατροί Χωρίς σύνορα, σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, αρνήθηκαν μια γενναία προσφορά ενός εκατομμυρίου εμβολίων κατά της πνευμονίας.
 
Γιατί όμως προέβησαν σε μια τέτοια, φαινομενικά «εκτός λογικής», ενέργεια;
 
Η πνευμονία, το εμβόλιο PCV-13 και η απρόσιτη τιμή του
 
Η πνευμονία αποτελεί μια από τις πιο επικίνδυνες ασθένειες για τα παιδιά μικρής ηλικίας, με τα ποσοστά θανάτου να ανέρχονται στα 1.4 εκατομμύρια ετησίως.

Καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο του προστάτη από την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία

Χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, εάν οι άνδρες ήταν τυπικοί με τον προληπτικό έλεγχο του προστάτη τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καρκίνος του προστάτη είναι ο δεύτερος πιο συχνός μετά τον καρκίνο του πνεύμονα και στη χώρα μας.

Σοκ: Με παρασιτοκτόνα τα μισά τρόφιμα που καταναλώνονται στην Ευρώπη

Το 45% των τροφίμων που καταναλώνονται στην Ευρώπη περιέχουν υπολείμματα παρασιτοκτόνων.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, σημειώνοντας ωστόσο ότι στην πλειονότητά τους, τα επίπεδα παρασιτοκτόνων βρίσκονται μέσα στα νόμιμα όρια και... πιθανόν δεν έχουν επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών!

Στο συμπέρασμα αυτό, κατέληξε η Ευρωπαϊκή Αρχή, μετά από αναλύσεις που έγιναν το 2013, με στόχο να ελεγχθεί αν εντοπίζονται 685 είδη παρασιτοκτόνων σε ένα δείγμα 81.000 φρούτων και λαχανικών, κατεργασμένων τροφίμων και κρασιών,.

Δωρεάν φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις από το Κοινωνικό Ιατρικό Φαρμακείο Βύρωνα

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα ( ΚΙΦΒ ) δεν έχει γεωγραφικά όρια στην δράση του. Το ΚΙΦΒ παρέχει σε όλους τους άνεργους, άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικία τους, δωρεάν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις σε διαγνωστικά κέντρα.

 

Ο κοινωνικός δούρειος ίππος είναι εδώ

Όταν δημοσιεύαμε τον Φεβρουάριο το δελτίο τύπου μας με τίτλο «Κοινωνική αλληλεγγύη ή Κοινωνικός Δούρειος Ίππος;«, είχαμε κατά νου τα διάφορα «κοινωνικά ιατρεία» και «κοινωνικά φαρμακεία» που έχουν ξεπηδήσει σε αρκετούς δήμους σε όλη τη χώρα και χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό της χώρας μας αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η 14η Ιουνίου

Οι σοβαρές αιμορραγίες πριν και μετά τον τοκετό αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες θνησιμότητας και νοσηρότητας που συνοδεύεται από μακροχρόνια ανικανότητα ή αναπηρία.

 

Καταρράκωση της Κοινωνικής Ασφάλισης με πρόσχημα την Κρίση

Η ομάδα επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού προχώρησε στη μετάφραση των κυριότερων σημείων της Έκθεσης της ILO (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας του ΟΗΕ) του 2014 για τις Πολιτικές Κοινωνικής Προστασίας Παγκοσμίως.

 

Εθελοντική αιμοδοσία στον δήμο Παύλου Μελά

Με σύνθημα «Ταξιδέψτε μαζί μας την Ημέρα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας» ο δήμος Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη καλεί σε προγραμματισμένη αιμοδοσία τους εθελοντές αιμοδότες την 17η και 25η Ιουνίου.

 

Δωρέαν εξετάσεις στους κατοίκους της Κύθνου από τους Γιατρούς του Κόσμου

Στο πλαίσιο του πρότυπου προγράμματος ιατρικού ελέγχου «Υγεία για όλους» που υλοποιούν οι Γιατροί του Κόσμου με χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, επισκέπτονται την Κύθνο για να προσφέρουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού.

 

Ασυνεννοησία και κακή νοοτροπία εμποδίζουν τις κλινικές έρευνες να "έρθουν" στην Ελλάδα

Την ανάγκη άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που δημιουργούν καθυστερήσεις στον τομέα των Κλινικών Ερευνών, ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο το υψηλής ποιότητας επιστημονικό προσωπικό της Ελλάδας, επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης κλινικές μελέτες στην Ελλάδα: Γιατί δεν επιταχύνουμε;», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

 

Η επιστολή του ανασφάλιστου που διώχθηκε από το χειρουργείο

Δίνουμε στη δημοσιότητα σήμερα την επιστολή του 54χρονου ανασφάλιστου καρδιοπαθή ασθενή  Γ.Δ., το πρόβλημα του οποίου αναδείξαμε την προηγούμενη βδομάδα για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα υγείας του, και στην  οποία περιγράφει ακριβώς πως και πότε συνέβησαν τα γεγονότα στον Ευαγγελισμό, ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Για ποιά μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα μιλάτε κ. Γεωργιάδη;

Ο κ. Υπουργός Υγείας παίρνει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, σε καθημερινή βάση, και δυστυχώς αναφέρει συνέχεια πολλές ανακρίβειες και πιο συγκεκριμένα για την – δήθεν – μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα των ασφαλισμένων ασθενών που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. 

 

ΜΚΙΕ προς υπ. Υγείας: Αφού δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα, παραιτηθείτε!

Μαθήματα αναλγησίας, και καμία αίσθηση της αποστολής του, μας δίνει το Υπουργείο Υγείας με την νέα του ανακοίνωση-απάντηση στο χθεσινό βραδινό μας δελτίο τύπου.

 

Κέρκυρα: Εθελοντική αιμοδοσία στις 28 Μαΐου

Με την αξία της κοινωνικής προσφοράς ως ακλόνητη σταθερά, την Τετάρτη 28 Μαΐου, η Equal Society θα βρίσκεται από τις 10.00 το πρωί ως τις 14.00 το μεσημέρι στην Πλατεία Λιστόν (Πεντοφάναρο), στήνοντας μια πρότυπη «τράπεζα αίματος» στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο νησί της Κέρκυρας.

 

Syndicate content