Ιδανικό σνακ το ποπ κορν

26/3/2012 17:09
Ιδανικό σνακ το ποπ κορν

Το ποπ κορν ψημένο σε ζεστό αέρα περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες πολυφαινολών απ’ ό,τι τα φρούτα και τα περισσότερα λαχανικά!
Οι πολυφαινόλες είναι ουσίες με πανίσχυρες αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες ασκούν καρδιοπροστατευτική και αντικαρκινική δράση.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, μία μερίδα ποπ κορν περιέχει έως 300 χιλιοστά του γραμμαρίου (mg) πολυφαινόλες, όταν το γλυκό καλαμπόκι περιέχει 114 mg και όλα τα φρούτα έως 160 mg ανά μερίδα.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σκράντον, που παρουσίασαν την έρευνά τους στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στο Σαν Ντιέγκο, η διαφορά αυτή οφείλεται στο ότι οι πολυφαινόλες των φρούτων και των λαχανικών αραιώνονται σε αυτά, επειδή περιέχουν σε ποσοστό έως 90% νερό.

Το ποπ κορν όμως έχει μέση περιεκτικότητα σε νερό μόλις 4%, οπότε οι πολυφαινόλες του είναι πολύ περισσότερες. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν σε αυτή τη μελέτη ότι το ποπ κορν αποτελεί μιας πρώτης τάξεως σνακ αρκεί να είναι ψημένο στον αέρα χωρίς βούτυρο, αλάτι και  λάδι.