Καταρρέει το Ερρίκος Ντυνάν!SOS για την σωτηρία του

3/9/2013 11:34
Καταρρέει το Ερρίκος Ντυνάν!SOS για την σωτηρία του

Έναν ολόκληρο χρόνο έχουν να δουν ρευστό στις τσέπες τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν ενώ και οι υπηρεσίες του σωματείου του Ερυθρού Σταυρού τελούν υπό κατάρρευση.Άμεση παρέμβαση της ΓΣΕΕ για να λυθούν τα προβλήματα.

 

Χωρίς εισόδημα ζουν πλέον οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν καθώς μέρα με την ημέρα χάνουν την ελπίδα τους ότι τα προβλήματα θα λυθούν και το νοσηλευτικό ίδρυμα θα αρχίσει να καταβάλει κανονικά τις αμοιβές τους. 
 
Η οικονομική κατάρρευση του Ντυνάν αλλά και οι υπόγειες διαπραγματεύσεις για την πώλησή του δε φαίνεται να φέρνουν προς στιγμήν οικονομικούς καρπούς με συνέπεια οι περίπου 1040 εργαζόμενοι να είναι στον αέρα εδώ και έναν χρόνο. 
 
Στο ίδιο πλαίσιο και οι εργαζόμενοι του φιλανθρωπικού σωματείου του Ερυθρού Σταυρού. 
 
Αποτέλεσμα δεν υπάρχει για το προσωπικό κανένα παρά τις επίμονες εκκλήσεις τους σε κυβέρνηση και φορείς. 
 
Η ΓΣΕΕ με παρέμβασή της στο Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού Bekele Geleta  ζητά συνάντηση μαζί του ώστε να αναζητηθούν από κοινού λύσεις για την αποκατάσταση του έργου του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα.
 
Στην επιστολή της στο Γ.Γ. η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την πορεία τόσο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όσο και του μη κερδοσκοπικού νοσηλευτικού ιδρύματός «Ερρίκος Ντυνάν», τα οποία δυστυχώς αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.
 
«Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι δομές του Ερυθρού Σταυρού ανά την επικράτεια υπολειτουργούν με τους εργαζόμενούς του να έχουν οδηγηθεί στην οικονομική εξαθλίωση μένοντας απλήρωτοι περίπου έναν χρόνο» σημειώνεται χαρακτηριστικά από τη ΓΣΕΕ.