Συμμαχία Bayern και DKFZ κατά του καρκίνου

5/2/2014 14:20
Συμμαχία Bayern και DKFZ κατά του καρκίνου

Σε 30 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που θα επενδύσουν από κοινού η εταιρεία Bayer και το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (Deutsches Krebsforschungszentrum, DKFZ) σε μια στρατικγική συμμαχία για την ανάπτυξη νέων θεραπειών κατά του καρκίνου.

 

Οι δύο εταίροι συμφώνησαν σε μια πενταετή στρατηγική συμμαχία, σύμφωνα με το υγεία 360, για για την έρευνα στην ογκολογία κατά τα επόμενα πέντε χρόνιαενώ έχουν ήδη συνεργαστεί από το 2009 με στόχο την από κοινού ανάπτυξη νέων θεραπευτικών επιλογών για ασθενείς με καρκίνο.

Η συμμάχία της Bayer και του DKFZ , εχει στόχο την αντιμετώπιση και κάλυψη των μεγάλων ιατρικών αναγκών στη θεραπεία και τη διάγνωση του καρκίνου.

"Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη γόνιμη συνεργασία μας για ακόμη πέντε χρόνια με το DKFZ. Μαζί έχουμε ήδη ξεκινήσει είκοσι οκτώ ερευνητικά έργα και τα δώδεκα από αυτά έχουν φθάσει σε σημαντικές ανακαλύψεις", δήλωσε ο καθηγητής Δρ Andreas Busch, μέλος της Ανώτατης Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Υγείας της εταιρείας Bayer και επικεφαλής του τμήματος Ανάπτυξης Φαρμάκων παγκοσμίως.

"Η υψηλή επιστημονική αναγνώριση του κέντρου DKFZ ως το μεγαλύτερο βιοϊατρικό ερευνητικό ινστιτούτο της Γερμανίας ταιριάζει απόλυτα με την αποδεδειγμένη εμπειρία της Bayer στην ανακάλυψη και την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Εξακολουθεί να υπάρχει μια τεράστια ιατρική ανάγκη στην θεραπεία μιας πληθώρας τύπων όγκων και του καρκίνου σε γενικές γραμμές.

Η συνεργασία αυτή αποδεικνύει τη συνεχή δέσμευση της Bayer για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών που μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο. "

"Ολοένα και περισσότερο, προσπαθούμε να μεταφέρουμε τα εξαιρετικά αποτελέσματα της βασικής έρευνας μας στην κλινική πράξη. Για να το επιτύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε ισχυρούς συνεργάτες: τόσο στην κλινική πράξη, όπου μπορούμε να στηριχθούμε στο Εθνικό Κέντρο για Ογκολογικές Ασθένειες (NCT) στη Χαϊδελβέργη και στη Γερμανική Κοινοπραξία για την Έρευνα του Καρκίνου, όσο και στη βιομηχανία.

Η στρατηγική συνεργασία με την Bayer κατά τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν εξαιρετικά επιτυχής. Μαζί είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε πολλά υποσχόμενα επιστημονικά έργα με την προοπτική επίτευξης της κλινικής εφαρμογής τους, ελπίζοντας να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους ασθενείς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία για άλλα πέντε χρόνια », εξηγεί ο καθηγητής Δρ Οtmar. Wiestler, Διευθύνων Σύμβουλος του Γερμανικού Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο.