Ραγδαία αύξηση του AIDS κατά 200% στην Ελλάδα

1/11/2013 13:33
Ραγδαία αύξηση του AIDS κατά 200% στην Ελλάδα
Οι περικοπές στην Υγεία ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για τις δραματικες διαστάσεις που έχει πάρει η εξάπλωση του ιού του AIDS στη χώρα μας. Το περιοδικό Vice αναφέρει τους λόγους της εξάπλωσης του ιού HIV στην Ελλάδα.
 

Αναλυτικότερα, σε δημοσίευμα του, το Vice θυμάται την μεγάλη επιχείρηση «σκούπα» στον Απρίλιο του 2012 για να εντοπιστούν όλες οι ιερόδουλες με HIV και αναφέρει πως η επιχείρηση έγινε με τις «ευλογίες» του τότε υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, «ο οποίος όπως φαίνεται προσπαθούσε να σώσει την βυθιζόμενη δημοτικότητα του κόμματος του μπροστά στις εθνικές εκλογές που έρχονταν τον Μάιο του 2012».
 
Στη συνέχεια, το Vice επιτίθεται και στα ελληνικά ΜΜΕ υποστηρίζοντας πως «τα ελληνικά μίντια σε πλήρη αρμονία με το κυνήγι μαγισσών που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, φρόντισαν να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες των γυναικών που είχαν συλληφθεί παντού: Στην τηλεόραση, τις εφημερίδες και το διαδίκτυο. Εν τω μεταξύ, οι γυναίκες οι οποίες περίμεναν να δικαστούν σε μια υψίστης ασφαλείας φυλακή, δεν είχαν καμία ιδέα ότι αυτό γινόταν. Εν τέλει, οι κατηγορίες κατέρρευσαν αλλά ο στιγματισμός παραμένει».
 
Παράλληλα, το Vice αναφέρεται και στις εκτιμήσεις πως τα κρούσματα HIV έχουν σημειώσει άνοδο 200% από το 2011, τονίζοντας πως δεν πρέπει να θεωρείται έκπληξη ο μεγάλος αυτός αριθμός, «έχοντας ως δεδομένο τις περικοπές στην Υγεία, στις οποίες περιλαμβάνεται σε πολύ μεγάλο αριθμό η ακύρωση προγραμμάτων για τις βελόνες ενέσεων».