9 τρόποι να διώξετε το άγχος των γιορτών

18/12/2013 20:20
9 τρόποι να διώξετε το άγχος των γιορτών

Τα καταστήματα γεμίζουν φωτάκια, οι υποχρεώσεις μας «επιβάλλουν» να πάμε για ψώνια, οι εμπορικοί δρόμοι γεμίζουν κόσμο… Σε άλλους η εικόνα αυτή φαντάζει ιδανική, αλλά για την πλειοψηφία του κόσμου είναι ένα μαρτύριο!

 

Αν είστε και εσείς ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, ορίστε μερικοί απλοί τρόποι για να διώξετε το άγχος, και να απολαύσετε λίγο περισσότερο τη γιορτινή περίοδο:

1. Βγείτε μια βόλτα στον ήλιο. Η σεροτονίνη που θα εκκρίνει ο οργανισμός σας θα σας κάνει να αισθανθείτε αμέσως καλύτερα.

2. Επιλέξτε άρωμα…λεμόνι. Μειώνει το άγχος καθώς αυξάνει τα επίπεδα της νορεπινεφρίνης, ορμόνης που επιδρά στη ψυχική διάθεση.

3. Περπατήστε. Έτσι ο εγκέφαλος σας «ηρεμεί» ενώ μειώνουν τα επίπεδα άγχους σας και βελτιώνεται ο ύπνος σας.

4. Κάντε λιγότερα, απολάυστε περισσότερα. Μην το παρακάνετε με τις προετοιμασίες.

5. Βγείτε από το σπίτι. Με εξόδους, γλιτώνετε τις προετοιμασίες και το πλύσιμο των πιάτων. Επίσης, είναι εγγυημένη επιλογή για να διατηρηθούν οι τόνοι σε χαμηλά επίπεδα.

6. Κλείστε το κινητό. Έστω βάλτε το στο αθόρυβο. Το ότι χτυπάει συνεχώς, αποδεδειγμένα αυξάνει τα επίπεδα άγχους σας.

7. Φαγητό που να καίει… Τα πικάντικα φαγητά κάνουν τον οργανισμό να εκκρίνει ενδορφίνη, ουσία που προκαλεί ευφορία.

8. Ακούστε μουσική. Επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι βοηθά στη μείωση του άγχους και στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.

9. Το σεξ κάνει καλό…και τις γιορτές. Μειώνει το άγχος, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και μέσω των ουσιών που παράγει ο εγκέφαλος, βοηθάει στον καλύτερο ύπνο.