Τα χαράτσια που έρχονται στην υγεία από το 2014!

10/9/2013 12:00
Τα χαράτσια που έρχονται στην υγεία από το 2014!
Αβάσταχτη θα είναι η ζωή για τους Έλληνες ασθενείς από το 2014 καθώς ετοιμάζονται νέα χαράτσια που όχι μόνο θα επιβαρύνουν δραματικά την τσέπη τους,αλλά θα οδηγήσουν και και πολλούς απ'αυτούς αναπόφευκτα στο θάνατο.
 
Δε φθάνει που ήδη οι τσέπες των ασφαλισμένων και των ασθενών έχουν επιβαρυνθεί από διάφορα χαράτσια που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, έρχονται και νέα από το 2014 να εξαντλήσουν ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά.
 
Η Υγεία θα αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά αγαθά καθώς η συμμετοχή στα έξοδα θα αυξηθεί κατακόρυφα καθιστώντας τους Έλληνες ασθενείς έρμαια της μοίρας τους!
 
Πρώτο και …καλύτερο χαράτσι το οποίο θα εφαρμοσθεί αμέσως μόλις μπει το 2014 θα είναι το εισιτήριο των 25 ευρώ για είσοδο σε δημόσιο νοσοκομείο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχειρεί να αυξήσει τα έσοδα για το ΕΣΥ και όπως φαίνεται θα το πράξει με τη συμβολή των ασθενών. Για οποιαδήποτε επίσκεψη ένας ασθενής θα πρέπει να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό διαφορετικά δε θα μπορεί να εξετασθεί.
Αναμένεται να εξαιρεθούν ελάχιστοι συμπολίτες μας από το χαράτσι αυτό και κυρίως οι μη έχοντες. 
 
Και για τα φάρμακα όμως οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν παραπάνω εάν τουλάχιστον επιθυμούν να λαμβάνουν τα πρωτότυπα (off patent) και όχι τα γενόσημα. Τότε θα πρέπει να πληρώνουν όλη τη διαφορά από την ασφαλιστική τιμή (τιμή αποζημίωσης) μέχρι τη λιανική. 
Και να σημειωθεί ότι πολλοί ασθενείς έχουν συνηθίσει να λαμβάνουν συγκεκριμένα σκευάσματα μετά από σχετική οδηγία του γιατρού τους. 
 
Ταυτόχρονα για τη νοσηλεία τους σε ιδιωτικό νοσοκομείο (λίγο αργότερα και σε δημόσιο) που θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις με το σταγονόμετρο καθώς πολύ σύντομα θα μπούνε σε ιδιωτικές κλινικές αλλά και σε δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα ξεσκονίζουν οποιαδήποτε παροχή στους ασφαλισμένους. 
 
Νέες περικοπές όπως φαίνεται ότι έρχονται και για διαγνωστικές εξετάσεις που θα γίνονται από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς οι δαπάνες έχουν ξεφύγει και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξετάζει μέτρα για τον περιορισμό τους. Το claw back (αυτόματο κούρεμα μετά από υπέρβαση συγκεκριμένου προϋπολογισμού) που έχει επιβληθεί σε διαγνωστικά κέντρα δε φαίνεται να αποδίδει όπως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ παραδέχτηκε πρόσφατα καθώς η δαπάνη έχει ξεφύγει κατά περίπου 50%. 
 
Νέοι περιορισμοί όμως όπως όλα δείχνουν έρχονται και στις φυσικοθεραπείες μετά τη μείωση που είχαν υποστεί για τους ασθενείς πριν από έναν χρόνο. Οι σύλλογοι των φυσικοθεραπευτών έχουν καταγγείλει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι μεγάλα κέντρα φυσικοθεραπείας υπερχρεώνουν για τη συγκεκριμένη υπηρεσία και ήδη εξετάζονται νέα μέτρα. 
 
iatropedia.gr