Δωρεάν οι 200 πρώτοι γιατροί, οι υπόλοιποι με...οβολό

19/5/2014 12:03
Δωρεάν οι 200 πρώτοι γιατροί, οι υπόλοιποι με...οβολό

Σε περισσότερους ιδιώτες γιατρούς δωρεάν, αλλά με όριο, θα μπορούν να απευθύνονται πλέον οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς αυξάνονται οι συμβάσεις με τους γιατρούς.

 

Βέβαια, «αγκάθι» στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παραμένουν τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ, που σήμερα παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις ειδικοτήτων, ενώ και η υποδομή δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Είναι ενδεικτικό ότι εργαστηριακές εξετάσεις σε ελάχιστα πολυϊατρεία μπορούν να γίνουν, καθώς τα περισσότερα δεν διαθέτουν καν τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά.

Πάντως οι ιδιώτες γιατροί θα είναι περισσότεροι το επόμενο διάστημα, και θα βλέπουν δωρεάν τους 200 πρώτους ασθενείς. Από κει και πέρα η εξέταση θα χρεώνεται.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα κάνει το επόμενο διάστημα συμβάσεις 6μηνες με όσους από τους 3.000 γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ το επιθυμούν και είχαν επιλέξει να μην ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα (ΠΕΔΥ).

Η διαδικασία υπογραφής και υποβολής δηλώσεων ξεκινά από σήμερα Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 και μέχρι την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014.

Μέσω του λογισμικού της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και με τη χρήση του κωδικού τους, θα πρέπει να αποδεχθούν τη «Δήλωση ιατρού για την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ», προκειμένου να συμβληθούν με τον Οργανισμό για 6 μήνες. Οι ιατροί που θα συμβληθούν θα έχουν τη δυνατότητα 200 επισκέψεων το μήνα και αποζημίωση 10 ευρώ ανά επίσκεψη.

Με βάση τους υπολογισμούς της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, το δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών του Οργανισμού διευρύνεται και αγγίζει πλέον τις 7.500. Ήδη 4.000 ιδιώτες έχουν σύμβαση με το φορέα η οποία θα πρέπει να ανανεωθεί με νέους όρους στο τέλος Ιουνίου.

www.enet.gr