Κρι Κρι: Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ στο γιαούρτι

11/3/2014 11:47
Κρι Κρι: Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ στο γιαούρτι

Στην υλοποίηση επένδυσης ύψους 20 εκατ. ευρώ που αφορά στη δημιουργία νέας υπερσύγχρονης μονάδας γιαουρτιού στις Σέρρες, προχωρά η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, μετά από το ατυχές συμβάν της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της, τον Δεκέμβριο του 2013.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επένδυση της Κρι Κρι θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των κεντρικών εγκαταστάσεών της στις Σέρρες και θα περιλαμβάνει την κατασκευή νέας παραγωγικής μονάδας, με τους αναγκαίους αποθηκευτικούς χώρους υλικών και ετοίμων προϊόντων, συνολικής κάλυψης 12.000 τ.μ.

Το νέο εργοστάσιο γιαουρτιού θα έχει διπλάσια παραγωγική δυναμικότητα από το προηγούμενο και στην πλήρη λειτουργία του θα απασχολεί περισσότερους από 70 εργαζόμενους.

Για το έργο αυτό, κατατέθηκε ήδη φάκελος υπαγωγής του στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011, που προβλέπει επιχορήγηση σε ποσοστό 30% επί του προϋπολογισμού του σχεδίου.

Το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια της εταιρίας καθώς και με μακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό (σε ποσοστό 30%). Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η νέα μονάδα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της εντός του καλοκαιριού 2014.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στον κλάδο του γιαουρτιού η εταιρία έχει πανελλαδική διανομή, με ανοδικά μερίδια αγοράς, ενώ έχει ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε πάνω από 10 χώρες (Βαλκάνια, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιράκ).