Προ των πυλών το 2ο κύμα κινητικότητας σε Αθήνα και Περιφέρεια

7/11/2013 13:13
Προ των πυλών το 2ο κύμα κινητικότητας σε Αθήνα και Περιφέρεια

Το πιστόλι στον κρόταφο έχει βάλει η τρόικα στο υπουργείο Υγείας για να ξεκινήσει το δεύτερο κύμα κινητικότητας στα νοσοκομεία της Αττικής και της Περιφέρειας. Εδώ και τώρα ζητά λίστες με ονόματα.

 

Τρέχουν και δεν φτάνουν στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να είναι έτοιμες στο σωστό -ελέω τρόικας- χρόνο οι λίστες με τα ονόματα όσων πρόκειται να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας. Με διαδικασίες εξπρες ετοιμάζουν οι υπάλλοι τους καταλόγους με τις ειδικότητες και τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν, αφού συνεννοηθούν πρώτα με του Περιφερειάρχες Υγείας ,για να συμπληρώσουν τα ονόματα.

Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη όλα θα πρέπει να τρέχουν ρολόι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου που πρέπει να ξεκινήσει η κινητικότητα. Άλλωστε η πίεση των τροικανών είναι τρομερή, μιας κι απαιτούν εδώ και τώρα ονόματα και λίστες.

Μάλιστα ο Βασίλης Κοζαμάνης, Διοικητής της Α' ΥΠΕ δήλωσε στο Standards Money Conference 2013 πως στο δεύτερο κύμα κινητικότητας ενεργό ρόλο θα έχουν τα Νοσοκομεία της Αττικής εκτός βέβαια από αυτά της περιφέρειας.

Να σημειωθεί ότι στα νοσοκομεία της Αττικής έχει ολοκληρωθεί ήδη η κινητικότητα σε 8 μεγάλα νοσοκομεία ενώ αναμένεται να μπούνε στο στόχαστρο και τα υπόλοιπα του Λεκανοπεδίου. Από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας πάντως ο αριθμός των εργαζομένων που θα μπούνε στον πάγο δεν αναμένεται να είναι πάνω από 900, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας