Με πόσα άτομα "κλειδώνει" τελικά η λίστα κινητικότητας στο ΕΣΥ

2/8/2013 19:02
Με πόσα άτομα "κλειδώνει" τελικά η λίστα κινητικότητας στο ΕΣΥ

Με περισσότερους από 1.600 εργαζόμενους δημόσιων νοσοκομείων-η τύχη των οποίων δεν προοικονομείται θετική- «έκλεισε» η λίστα της κινητικότητας από το υπουργείο Υγείας.

 

Στον σχετικό κατάλογο με τους δημοσίους υπαλλήλους, που θα μετακινηθούν σε διάφορες δομές του ΕΣΥ στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού του υγειονομικού χάρτη, περιλαμβάνονται και 380 γιατροί ως επί το πλείστον προερχόμενοι από θεραπευτήρια του πρώην ΙΚΑ.

Ο βασικός όγκος των εργαζομένων που εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας, αφορά νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικό – παραϊατρικό προσωπικό. Συνολικά, πρόκειται για 705 νοσηλευτές και 774 υπαλλήλους σε διοικητικούς και άλλους τομείς των νοσοκομείων. Κατά πληροφορίες, οι νοσηλευτές θα έχουν δικαίωμα επιλογής ανάμεσα σε τρεις μονάδες υγείας της Υγειονομικής Περιφέρειας όπου ανήκουν. Σε ό,τι αφορά τους λοιπούς εργαζόμενους εκτιμάται ότι αυτό δεν θα είναι εφικτό, καθώς τα κενά που καλούνται να καλύψουν είναι πολύ μικρότερα, οπότε η τοποθέτησή τους θα είναι περισσότερο στοχευμένη.

Στην πλειονότητά τους, οι 1.600 εργαζόμενοι προέρχονται από νοσοκομεία της Αττικής. Ο επανασχεδιασμός του υγειονομικού χάρτη της Αττικής έχει ως άξονα τη μετατροπή των νοσοκομείων χαμηλής πληρότητας σε Μονάδες Χρονίων Παθήσεων ή Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου και, μέσω της κινητικότητας των εργαζομένων, στην ενίσχυση των μεγάλων νοσοκομείων του λεκανοπεδίου.

 

protothema.gr