Η στοματική υγεία 1.473 μαθητών εξετάστηκε σε σχολεία του Κορυδαλλού

5/12/2013 18:18
Η στοματική υγεία 1.473 μαθητών εξετάστηκε σε σχολεία του Κορυδαλλού

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου στοματικής υγείας πραγματοποιείται ακόμα σε σχολεία και Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης και Προστασίας Ενηλίκων (ΕΔΑΠΕ- πρώην ΚΑΠΗ) στον δήμο Κορυδαλλού.

 

Μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά με τη βοήθεια κινητής μονάδας πραγματοποιούν δωρεάν οδοντοστοματολογικές εξετάσεις, καθώς και αγωγή υγείας.

Από τα 17 δημοτικά σχολεία της περιοχής έχει γίνει ο έλεγχος στα 10 ενώ έχουν εξεταστεί συνολικά 1.473 μαθητές. Τα αποτελέσματα κάθε εξέτασης θα δοθούν εγγράφως στους μαθητές, προκειμένου οι γονείς να ενημερωθούν για την κατάσταση της στοματικής υγείας των παιδιών τους.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος στα σχολεία, το οποίο έχει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, θα υλοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους στα νηπιαγωγεία, όπου θα είναι δυνατή η χορήγηση πιστοποιητικού οδοντοστοματολογικής εξέτασης για την εγγραφή των παιδιών στην Α' τάξη του δημοτικού.

Το πρόγραμμα στοματικής υγείας υλοποιείται για πρώτη φορά στα μέλη των έξι ΕΔΑΠΕ, αφού από τα μέσα Νοεμβρίου ξεκινά εξέταση από ειδικό στοματολόγο στα μέλη τους, καθώς και ενημερωτικές εισηγήσεις πάνω στα ιδιαίτερα προβλήματα στοματικής υγείας που αφορούν την τρίτη ηλικία.