Απολύσεις χωρίς έλεος για 1.200 ακόμα γιατρούς

11/11/2013 11:07
Απολύσεις χωρίς έλεος για 1.200 ακόμα γιατρούς

Καταιγιστικές πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έρχονται να διαψεύσουν τις υποσχέσεις του Άδωνι πως δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στον χώρο της Υγείας. Ο υπουργός Υγείας ετοιμάζεται να δείξει την πόρτα της εξόδου σε 1.200 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ έως το τέλος του χρόνου.

 

Ζώνη πυρός αποτελούν για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών οι ψεύτικες, όπως όλα δείχνουν, υποσχέσεις του Άδωνι πως δεν θα απολυθεί κανένας γιατρός του ΕΣΥ. Για την ακρίβεια ο Ιατρικός Σύλλογος κάνει λόγο για κόκκινη γραμμή, η οποία αν διαπεραστεί θα υπάρξουν τόσο έντονες αντιδράσεις που θα φτάσουν στα όρια της εξέγερσης.

Οι απαιτήσεις της τρόικας να απολυθούν 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του χρόνου φέρνει τα πάνω κάτω στην Υγεία, ο υπουργός της οποίας στέλνει στον Καιάδα 1.200 γιατρούς, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός.

Η αναστάτωση που έχει προκληθεί στους κόλπους των γιατρών είναι μεγάλη, γι'αυτό κι αναμένεται σφοδρή αντίδραση από την πλευρά τους που θα χτυπήσει κόκκινο ήδη από σήμερα, καθώς είναι η μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξανασυναντηθεί με την τρόικα για να κλείσει οριστικά το θέμα.

Οι γιατροί θα αντιδράσουν συνασοισμένοι υπό ενιαίαο μέτωπο αυτή την φορά, καθως έχουν αγανακτήσει με τα ψέμματα του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δεσμευόταν δημόσια πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις παρα μόνο κινητικότητα. Τα πράγματα όμως φάινεται αν έχουν αλλάξει τώρα, ειδικά και μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές των συνδικαλιστικών οργάνων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα, ο Ιατρκός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Μετά την επαγγελματική ομηρία απλήρωτων γιατρών 3 χρόνων και την ιατρική ανεργία που έχει κάνει 7000 γιατρούς της Αθήνας μετανάστες, τώρα εξαγγέλλονται κι άλλες απολύσεις. Είναι ντροπή και όνειδος. Και δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο αυτή την καθολική επαγγελματική απαξίωση, ούτε και την κοροϊδία αλληλοαναιρούμενων εξαγγελιών που προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις λογιστικές επιθυμίες της Τρόικας, ποδοπατώντας το ιατρικό σώμα και αφανίζοντας τους λειτουργούς Υγείας. Προειδοποιούμε ότι τα όρια της αντοχής μας και τη ανοχής μας έφτασαν στο τέλος.
 
Σε μια χώρα, με τόσες ελλείψεις στην Περίθαλψη, με αρρώστους που πεθαίνουν στις εφημερίες, επειδή δεν επαρκεί το προσωπικό και είναι χαλασμένοι οι τομογράφοι, σε μια χώρα που διασωληνωμένοι άρρωστοι στα ράντζα καταλήγουν χωρίς υποστήριξη Μονάδας, σε μια χώρα που χιλιάδες παιδιά του Αιγαίου μεγαλώνουν χωρίς γιατρό και φάρμακα, είναι αδιανόητο να πετιούνται οι γιατροί στο δρόμο!!!
 
Περιμένουμε, ο Υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης, να κάνει πράξει αυτά που εξήγγειλε, περί μετακινήσεων και όχι απολύσεων, του ιατρικού δυναμικού, σύμφωνα με την πυκνότητα του πληθυσμού.
 
Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τις υποσχέσεις του Υπουργού Υγειας θα μας βρει αντίθετους: το ΙΑΤΡΙΚΟ σώμα θα συσπειρωθεί και πάλι σε ένα Πανυγειονομικό μέτωπο που θα διεκδικήσει τα δίκαια δικαιώματα γιατρών και ασθενών, με στόχο τη διασφάλιση μιας ισότιμης περίθαλψης και τη διατήρηση της εργασίας όλων των λειτουργών υγείας.
 
Ελπίζουμε, οι διαπραγματεύσεις με τη Τρόικα να πετύχουν το αυτονόητο και η οικονομική κρίση να μην οδηγήσει στον ΑΦΑΝΙΣΜΟ χιλιάδων αρρώστων και γιατρών."