Ενα εμβόλιο θα παρέχει πλήρη ανοσία απο τους ιούς της γρίπης

5/2/2012 10:00
Ενα εμβόλιο θα παρέχει πλήρη ανοσία απο τους ιούς της γρίπης

Υπερ-εμβολίο,το οποίο θα προστατεύει από όλα τα στελέχη του ιού της γρίπης, πραγματοποίησαν Βρετανοί επιστήμονες χρησιμοποιώντας τα κοινά μόρια που ενυπάρχουν σε αυτόν.Συγκεκριμένα οι ειδικοί εντόπισαν τα μόρια αυτά εξετάζοντας υγιείς εθελοντές που εκτέθηκαν στον ιό της γρίπης, με αποτέλεσμα τώρα η επιστημονική κοινότητα να πιστεύει ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια μπορεί να έχει δημιουργηθεί το εμβόλιο το οποίο θα μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε μορφή του ιού.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», η ανακάλυψη των Βρετανών επιστημόνων των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Σάουθαμπτον στηρίχτηκε στο γεγονός ότι στόχευσαν στο εσωτερικό του ιού της γρίπης. Στόχευσαν σε μια συγκεκριμένη ομάδα πεπτιδίων, τα οποία μεταλλάσσονται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς, ενώ ταυτόχρονα δεν παρουσιάζουν δομικές διαφορές μεταξύ των στελεχών του. Παράλληλα τα πεπτίδια προκαλούν την απόκριση των Τ-κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος αντί για την παραγωγή αντισωμάτων, με αποτέλεσμα τελικά η αντιμετώπιση του ιού να γίνεται πιο βατή για τους επιστήμονες.

Ενα νέο υπερ-εμβόλιο λοιπόν, βασισμένο στα Τ-κύτταρα, το οποίο θα στοχεύει τα πεπτίδια του ιού της γρίπης, έχει τη δυναμική σύμφωνα με τους επιστήμονες να προσφέρει μακροπρόθεσμη ανοσία ενάντια σε όλα τα σημαντικά στελέχη γρίπης!