Ομάδα Εργασίας εν δράσει για την ριζική αναδιαμόρφωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

20/3/2015 09:30
Ομάδα Εργασίας εν δράσει για την ριζική αναδιαμόρφωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

"Ράβε-ξήλωνε" έχει καταντήσει η διαδικασία οργάνωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΕΔΥ) ώστε να εξυπηρετούνται επαρκώς οι πολίτες χωρίς να επιβαρύνονται τα νοσοκομεία...

Από το απόλυτο μηδέν ξεκινούν τις παρατηρήσεις, την μελέτη και τον σχεδιασμό της ΠΦΥ που έχει καταντήσει το γεφύρι της Άρτας του συστήματος Υγείας εδώ και 40 χρόνια.
 
Η πρώτη, ανιχνευτική συνάντηση της αρμόδιας Ομάδας Εργασίας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) πραγματοποιήηκε χθες και στόχος ήταν η επεξεργασία ενός βασικού κορμού προτάσεων για την ανασυγκρότηση της δημόσιας ΠΦΥ.
 
Αυτό που κατέστη σαφές στα μέλη της Ομάδας είναι ότι υπάρχει ανάγκη εκπόνησης ενός στρατηγικού σχεδίου που να αναδεικνύει επιτέλους την ΠΦΥ ως την βάση για κάθε δημόσια παροχή στο χώρο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ειδικά τώρα που οι πολίτες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, έχει τονίσει σε όλους ότι απαιτείται να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δομών που σήμερα είναι ένα βήμα πριν από την κατάρρευση. Στη συνέχεια θα υπάρξει ένα μικρό διάστημα διαβούλευσης με διάφορους εμπλεκόμενους και τέλος πρέπει να νομοθετηθεί η νέα μεταρρύθμιση...
 
Η πολλοστή δηλαδή μετά ΕΟΠΥΥ, ΠΕΔΥ και λοιπά...