Το μισθολόγιό τους ζητούν πίσω οι νοσοκομειακοί γιατροί!

30/6/2014 10:49
Το μισθολόγιό τους ζητούν πίσω οι νοσοκομειακοί γιατροί!

Ένα από τα βασικά θέματα που θα θέσει στο τραπέζι ο κλάδος είναι να επανέλθει το μισθολόγιο των γιατρών στα παλαιά επίπεδα μετά και την τροπολογία για τους δικαστικούς.

 

Ειδικότερα, οι γιατροί, μετά τη ρύθμιση που φέρνει τους δικαστικούς σε άλλα οικονομικά επίπεδα αλλά και τις αυξήσεις στα σώματα ασφαλείας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επιθυμούν να υπάρξουν αυξήσεις και στα μισθολόγια των νοσοκομείων.
 
Άλλωστε οι γιατροί έχουν υποστεί μειώσεις από 40 έως και 50% από τη στιγμή που μπήκε το μνημόνιο στη ζωή μας.
Η ΟΕΝΓΕ είχε θέσει το ζήτημα εδώ και καιρό στην κυβέρνηση τόσο με συνδικαλιστικές διαμαρτυρίες όσο και με νομικές κινήσεις χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα από την κυβέρνηση.
 
Ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας σημειώνει μάλιστα πως η διαδικασία είχε ξεκινήσει ήδη από τις 19 Φεβρουαρίου και τα σχετικά έγγραφα είχαν δοθεί και στις Ενώσεις Γιατρών της χώρας.
Πάντως όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση δύσκολα θα αλλάξει το μισθολόγιο των γιατρών σήμερα καθώς επικαλείται δυσκολίες και με την τρόικα.
 
Κατά τα άλλα η ΟΕΝΓΕ στη συνάντηση με τον Μάκη Βορίδη θα θέσει και το θέμα της υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ με συνέπεια σήμερα τα περισσότερα νοσοκομεία να παρουσιάζουν ελλείψεις υλικών αλλά και φαρμάκων.
 
Εκτός αυτού φυσικά θα τεθεί το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού αλλά και της καθυστέρησης στις προσλήψεις που έχουν προαναγγελθεί από την κυβέρνηση.