Με απεργίες "καλωσορίζουν" τον νέο υπουργό Υγειας

10/6/2014 09:52
Με απεργίες "καλωσορίζουν" τον νέο υπουργό Υγειας

Με την πρώτη κρίση της θητείας του έρχεται αντιμέτωπος ο νέος υπουργός Υγείας.

 

Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 18 Ιουνίου, με βασικό αίτημα να αποσυρθούν τα κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού του ΕΣΥ.

Το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) απαιτεί την επείγουσα κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό - παραϊατρικό προσωπικό, γιατρούς, αναλώσιμα, αντιδραστήρια και φάρμακα.

Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στις 11 Ιουνίου στην κινητοποίηση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το «μαύρο» που επέβαλλε η μνημονιακή συγκυβέρνηση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη σωστή αντιμετώπιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, του εργαστηριακού ελέγχου και της νοσηλείας των ανασφάλιστων κατοίκων της χώρας, μαζί με τους άλλους κοινωνικούς φορείς και τα κοινωνικά ιατρεία - φαρμακεία και καλεί τις Ενώσεις να ορίσουν ημερομηνία διαμαρτυρίας σε συνεννόηση με την ΟΕΝΓΕ.

Εφημερίες

Συντονίζει τον αγώνα των Ενώσεων που κινητοποιούνται για την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών και προχωρά τη διαδικασία προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα του ειδικού ιατρικού μισθολογίου.

Εκφράζει, επίσης, την αντίθεσή της στην προώθηση διατάξεων για την εφαρμογή ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και τη μετακίνηση του ορίου συνταξιοδότησης των γιατρών του ΕΣΥ στα 67 έτη.