Πόσοι επικουρικοί γιατροί θα διορισθούν στα νοσοκομεία;

26/5/2014 10:44
Πόσοι επικουρικοί γιατροί θα διορισθούν στα νοσοκομεία;

Στα νοσοκομεία όλης της χώρας αναμένεται να διορισθούν επικουρικοί γιατροί, με ετήσιες συμβάσεις, ώστε να καλυφθούν  τα κενά.

 

Ήδη τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημοσιοποιήθηκαν, προκειμένου μέχρι το τέλος Ιουνίου να μπορούν να έχουν τοποθετηθεί στο ΕΣΥ.
Πρόκειται για 303 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που αναμένεται να διορισθούν σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.
 
Η διαδικασία τοποθέτησης επικουρικών γιατρών με θητεία ενός χρόνου, έχει καθυστερήσει σημαντικά όπως ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε ενώ διευκρίνισε πως έως τον Ιούνιο θα έχουν ολοκληρωθεί και ξεπεραστεί όλα τα γραφειοκρατικά προσκόμματα ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν την εργασία τους.
 
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθηθεί αντίστοιχη διαδικασία και για άλλους 600, δεδομένου πως ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει ότι 900 επικουρικοί γιατροί θα στελεχώσουν το σύστημα. Οι υπόλοιποι αναμένεται να διοριστούν και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ώστε να καλύψουν κάποια από τα κενά στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ.
 
Βέβαια τα κενά που παρουσιάζει σήμερα το δημόσιο σύστημα είναι πολλά και ελάχιστες ανάγκες θα καλυφθούν με επικουρικούς γιατρούς και φυσικά μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ζητούν εδώ και χρόνια προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού.