Άδωνις: Αν δεν έρθουν χρήματα από το εξωτερικό κανένα μέλλον

23/5/2014 08:31
Άδωνις: Αν δεν έρθουν χρήματα από το εξωτερικό κανένα μέλλον

Κατά την διάρκεια ομιλίας του στην ημερίδα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΦΕ) ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως αν δεν έρθουν χρήματα από το εξωτερικό η Ελλάδα δεν πρόκειται να έχει κανένα μέλλον ως χώρα.

 

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός υγείας επανέλαβε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και  η κυβέρνηση προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες για να πραγματοποιούνται κλινικές μελέτες στη χώρα μας.  
 
Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης αποσαφήνισε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα πρέπει να διέπεται από το τρίπτυχο:
διαφάνεια ασφάλεια και ταχύτητα
 
Αξίζει να αναφερθεί στο σημείο αυτό ότι ενώ η χώρα μας θα μπορούσε να εισπράττει μόνο από τις κλινικές μελέτες ακόμη και 400 εκατομμύρια ευρώ τελικά καταφέρνει με τα βίας να εισπράξει μόνο 80 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
 
Μάλιστα σύμφωνα με την πρόβλεψη του προέδρου του ΣΦΕΕ κ. Κων/ντίνου Φρουζή η φετινή χρονιά λόγω γραφειοκρατίας δεν αναμένεται να φέρει στο ΕΣΥ πάνω από 30 εκατομμύρια Ευρώ.
 
Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα επισπευσθούν οι διαδικασίες των  αιτήσεων που αφορούν 70 κλινικές μελέτες.
 
Ο υπουργός υγείας προανήγγειλε ακόμη ότι θα συσταθεί επιτροπή με την συμμετοχή εκπρόσωπων του υπουργείου υγείας και του ΣΦΕΕ στην οποία θα συμμετέχει και εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, ώστε να καταρτισθεί το θεσμικό πλαίσιο κλινικών ερευνών.