Άδωνις: Δεν έχω λάβει ακόμη εξώδικο από τον Λουράντο

22/5/2014 10:52
Άδωνις: Δεν έχω λάβει ακόμη εξώδικο από τον Λουράντο

Δεν έχει λάβει εξώδικο από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Κωνσταντίνο Λουράντο ο Άδωνις Γεωργιάδης, αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας μέσω Twitter, την Πέμπτη.

 

Σε ανάρτηση που έκανε νωρίς το πρωί ο κ. Γεωργιάδης έγραψε ότι θα δώσει την απάντησή του σε όσα του καταλογίζει ο πρόεδρος του ΦΣΑ, όταν και το παραλάβει.

«Κανένα εξώδικο του κ. Λουράντου δεν έχω παραλάβει. Όταν και αν το παραλάβω θα απαντήσω αναλόγως», ανέφερε στο Twitter.

Ο κ. Λουράντος υποστηρίζει ότι έστειλε εξώδικο προς τον υπουργό Υγείας, θεωρώντας ότι έχει δεχθεί «σωρεία ψευδών, δυσφημιστικών και προσβλητικών δηλώσεων» από τον κ. Γεωργιάδη που τον συκοφαντούν και τον στοχοποιούν.

Ο κ. Λουράντος επικαλείται γεγονότα που φέρεται να έλαβαν χώρα στη διάρκεια ημερίδας που είχε διοργανωθεί από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας και την εφημερίδα «Πελοπόννησος» το Σάββατο 10 Μαΐου στην Πάτρα. Σ

ύμφωνα με την εξώδικη επιστολή, ο υπουργός Υγείας ανέφερε δημοσίως ότι «…διαπλοκή με εταιρείες μπορεί να έχει σήμερα ο κ. Λουράντος...», «δεν μπορεί το 1 εκατ. ευρώ να έχει διαπλοκή με εταιρείες;», «…ο κ. Λουράντος κάνει τζίρο 1 εκατ. ευρώ το χρόνο…», «…του κ. Λουράντου με 1 εκατ. το χρόνο από τον ΕΟΠΥΥ…».
 
Ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών υποστηρίζει ότι αφενός μεν δημοσιοποιήθηκε ένα ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο του, πράξη καταφανώς παράνομη, αφετέρου πρόκειται για ανακριβή φορολογικά στοιχεία καθώς «ουδέποτε έκανα «τζίρο» 1 εκατ. ευρώ το χρόνο καθ’ οσον το ανωτέρω ποσό αφορά σε δύο φαρμακεία, το δικό μου και της συζύγου μου, καθώς και ότι ουδέποτε έλαβα 1 εκ. το χρόνο από τον ΕΟΠΥΥ».

«Αν είχατε στοιχεία που να δικαιολογούν τις ως άνω αναληθείς, ψευδείς και συκοφαντικές υπόνοιές σας, οφείλατε κατά νόμον (ν. 4254/2014) να είχατε απευθυνθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και να τις εκφράσετε αντί να με διασύρετε αβασίμως ενώπιον τρίτων», καταλήγει ο κ. Λουράντος και καλεί τον υπουργό Υγείας να προβεί στην ανάκληση των σχετικών δηλώσεων.