Στην Γενεύη ο Άδωνις για την σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

19/5/2014 13:11
Στην Γενεύη ο Άδωνις για την σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
Από το θερμό -όχι λόγω θερμοκρασίας αλλά κυρίως λόγω... εκλογών- κλίμα της χώρας μας μεταβαίνει στην ήρεμη και συννεφιασμένη Γενεύη ο υπουργός Υγείας.
 
 
Μετά τις αλλεπάλληλες χθεσινοβραδινές τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης αναχώρησε για την ελβετική πόλη όπου αρχίζει σήμερα η ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). 
 
Η ελληνική αντιπροσωπεία της Ελλάδας θα έχει την τιμητική της κατά την εφετινή διεξαγωγή της 67ης Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΥ - εκτός απο τον υπουργό Υγείας θα βρίσκεται και η υφυπουργός κυρία Ζέττα Μακρή, ο εκπρόσωπος της χώρας στον Οργανισμό για την ψυχικη υγεία, κ. Παύλος Θεοδωράκης καθως και ανώτατα στελέχη του υπουργείου Υγείας. 
 
Ο επικεφαλής της 8μελούς ελληνικής αντιπροσωπείας, κ. Γεωργιάδης, θα κληθεί να τοποθετηθεί για μείζονα θέματα δημόσιας υγείας. Με δεδομένο ότι η εφετινή Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί με φόντο την εξάπλωση του ιού της… Αραβικής χερσονήσου, του κορονοϊού MERS, ο έλληνας υπουργός βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση. 
 
Ο κ. Γεωργιάδης θα παρουσιάσει τον επιτυχή χειρισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού MERS που «υποδέχθηκε» το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας μας το Πάσχα, ωστόσο η ατζέντα των ομιλιών του διαμορφώνεται εκ των πραγμάτων και από την ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
 
Ο κ. Γεωργιάδης θα παραβρεθεί στην Συνέλευση του ΠΟΥ κατά τις δύο πρώτες ημέρες - την Τρίτη το βράδυ θα επιστρέψει στην Αθήνα.